Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A könyv útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy a civil szervezetek felismerjék a szervezetüket érintő problémákat, megismerjék a megoldáshoz szükséges eszközöket, és ezáltal fenntarthatóbbá tegyék működésüket.
Struktúráját tekintve alapvetően a szervezeti keretre épül, és annak egyes elemeit vizsgálja. Mivel a szervezeti keret minden egyes eleme hatással van a szervezet működésére, így azok "hibás" működése hosszú távon problémákat okoz a szervezet egészében.
Minden fejezet végén található egy kérdéssor és egy eszközlista a fejlesztéshez, amelyet végigolvasva és megválaszolva képet kaphat az olvasó, hogy az ő szervezete az adott területen jelenleg milyen állapotban van. Tulajdonképpen egyfajta öndiagnózist tud vele elkészíteni. A fejezetek végén található kérdések segítik az olvasót abban, hogy hatékonyabban felismerje az egyes elemek "hibás" működését, és az intervenciós lista segítségével megtalálja a számára leghatékonyabb "kezelési" módszert. A könyv tehát elsősorban a szervezet fejlesztéséhez használható fel, öndiagnózist készíthető vele, és egyben útmutatást ad abban is, hogy milyen fejlesztési lehetőségek irányába érdemes mozdulnia a szervezetnek.

A könyv ára 800 Ft.