CivilTech
Hírek
Hír
Folyamatos a több tízezer civil beszámoló feldolgozása és digitalizálása
2014. augusztus 27.


1354


Több mint 35.550 beszámoló érkezett a civil szervezetektől az Országos Bírósági Hivatalhoz 2014. május 31-ig. Az érintettek többsége idén is a határidő végén tett eleget beadási kötelezettségének, ezért jelentős mennyiségű irat vár feldolgozásra és digitalizálásra. A munka mielőbbi befejezése érdekében az OBH elnöke bővítette a feladatot végzők létszámát, és rendkívüli munkavégzést rendelt el.

Összesen 8 munkatárs – köztük 4 autizmussal élő fiatal – igyekszik minél előbb átnézni és a birosag.hu honlapra feltölteni a dokumentumokat, hogy azok mindenki számára elérhetőek legyenek. A feldolgozást az is lassítja, hogy a beszámolók tizede hibás, ami azt jelenti, hogy ezeknél az iratoknál további intézkedésre, hiánypótlásra van szükség.

 
 
A civil szervezeteknek minden év május 31-ig kell megküldeniük az előző évről szóló, a jogosult szerv által jóváhagyott beszámolójukat az Országos Bírósági Hivatalnak. Az OBH az eredeti dokumentumot vagy annak hitelesített másolatát letétbe helyezi, illetve elektronizálás után honlapján – a birosag.hu internetes elérhetőségen a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil/tarsadalmi-szervezetek-es-alapitvanyok-nevjegyzeke megjelölés alatt közzéteszi.
 
 
 
A fent megjelölt kötelezettség a Magyarországon - bíróság által - nyilvántartásba vett civil szervezeteket terheli. Ilyennek minősül az egyesület, valamint az alapítvány. Egyesületi formában működhetnek például a szövetségek, szakszervezetek, sportegyesületek vagy a polgárőr szervezetek.
 
forrás: birosag.huPályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Transznacionális együttműködések” című (EFOP-5.2.2-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális környezet a köznevelésért” című (VEKOP-7.3.3-17 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1, ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés” elnevezésű (EFOP-2.2.5-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Címkék