Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2010. okt. 26. 9:11
 
Egy éve folyik a vita a Facebook és a Greenpeace között, a Facebook energiapolitikájának kapcsán. A Greenpeace azzal vádolja az informatikai céget, hogy nem járt el elég körültekintően, amikor új szerverparkjának energiaellátásáról döntött, és egy zömében széntüzelésű erőművekből származó energiát értékesítő céggel kötött szerződést.

   A Facebook azzal védekezik, hogy neki nincs ráhatása arra, hogy az energiaszolgáltatók milyen módon állítják elő a számára szükséges energiát, és az inkriminált szerverparkja még így is a legenergiatakarékosabb létesítmények közé fog tartozni.

A Greenpeace fegyvertára most egy újabb elemmel, egy rendkívül szerethető videóval bővült, ami a kampány hátterét próbálja meg bemutatni kicsit játékosabb formában. A Greenpeace célzott Facebook ellenes kommunikáció mellett hívja fel arra a jelenségre a figyelmet, hogy egy új iparág van kialakulóban (cloud computing), melynek energiafogyasztása 2020-ra várhatóan eléri majd az 1963 milliárd kWh-t. Ez több mint Franciaország, Németország, Kanada és Brazília jelenlegi együttes villamosenergia fogyasztása!

Ezért nem mindegy, hogy ennek az új irányvonalnak a képviselői milyen energiapolitikát választanak: megújuló erőforrásokra építik a jövőjüket, vagy a jelenlegi szennyező energiatermelési formákat preferálják.

Ha egyetért a Greenpeace törekvésével,
itt csatlakozhat a kampányhoz

 
      Forrás:
kitekinto.hu