Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A pályázati kiírás tavaly november végén jelent meg a Hivatalos Értesítőben. A Külügyminisztérium NATO-kommunikáció című pályázatát olyan civil szervezetek számára hirdette meg, amelyek célja elősegíteni az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének az európai és a globális biztonságpolitika alakításában napjainkban játszott szerepével kapcsolatos ismeretek széles körű terjesztését, és ezzel is erősíteni Magyarország NATO-tagságának társadalmi támogatottságát.

A 4 millió 800 ezer forintos keretösszegű pályázatból olyan projekteket támogatnak, amelyek - fontossági sorrendben - a következő témák valamelyikének feldolgozását vállalják: Magyarország helye a változó transzatlanti kapcsolatrendszerben; NATO-műveletek, ezeken belül Magyarország jelenlegi és lehetséges jövőbeni szerepvállalása; új biztonságpolitikai kihívások (képességfejlesztés, információs hadviselés, biztonságpolitika és a kibertér) és lehetséges válaszok; a NATO és az Európai Unió együttműködése a Lisszaboni Szerződés, illetve a közös európai védelempolitika alakulásának tükrében.

A nyertes szervezetek feladata társadalmi tudatosságot növelő akciók szervezése, kiadvány vagy publikáció megjelentetése, vagy szakmai rendezvény szervezése. A kormány honlapján pénteken megjelent pályázati eredmény szerint kilenc pályázat érkezett. A hét érvényesnek minősített pályázat közül hat nyert. A legmagasabb támogatási összeget, több mint egymillió forintot a Magyar Önkormányzatok Szövetsége kapja.

A TIT Hadtudományi és Biztonságpolitikai Egyesület 900 ezer, az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány 850 ezer forintot kap. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulatnak, valamint a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének egyaránt 800 ezer forintot, míg a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének 300 ezer forintot ítéltek meg.

forrás: ma.hu