Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Schanda Tamás kiemelte: a Gyermek és Ifjúsági Alap által kiírt pályázat célja a fiatalabb korosztály részére és egyben aktív részvételével, legalább havi rendszerességgel megvalósuló értékközpontú és értékteremtő programsorozatok támogatása. Ezek ugyanis hozzájárulnak a gyermek- és ifjúsági közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez és egyben elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét. Mint fogalmazott: az ifjúságpolitika kiemelt célja a fiatalok közösségeinek létrehozása és egyben megerősítése.

A pályázatra a civilek mellett pályázhatnak egyházi, határon innen és túli szervezetek egyaránt.

A pályázat a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján érhető el: http://www.ncsszi.hu/hirek/105/news

Az Ifjúsági Szakértői Egyeztető Fórum 2013. március 20-án alakult meg, leginkább az ifjúsági ügyek társadalmi konzultációjának elősegítése érdekében. Testületébe meghívást kapott minden olyan ágazat, és szakterület, amely valamilyen módon összefüggésbe hozható az ifjúságpolitikai intézkedésekkel. Az ISZEF munkacsoportjaiban végzett munkát példaértékűnek tekintik a kormányzati szférában, a civil szférában, sőt az Európai Unióban is.

(Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

forrás: kormany.hu