Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Játszótér kenyai gyermekeknek

2012. június 28.

A Vodafone anyagi támogatása lehetővé tette, hogy játszótér épüljön a kenyai árva gyerekeknek, ami egyedülálló a faluban és a környéken is, ugyanis az ilyen jellegű közösségi létesítmények ott elég ritkák.

A burai árvaházat a magyar Taita Alapítványon keresztül ismerte meg a telekommunikációs vállalat, amely több civil ügyet is felkarol Magyarországon. Az afrikai az első olyan projektjük, mely hazánkon kívül nyújott segítséget egy szervezetnek.

A játszótér építése magyar önkéntesek vezetésével zajlott. Szegedi Andrea munkáját a WWF alapítványtól Antal Alexa és Vaszkó Csaba segítették. Az üvegszálas csúszda Nairobiból érkezett, a hinta és a libikóka fémből készült, és Voiban használt autógumit is sikerült gyűjteni.

A gyerekek boldogan vették birtokba a játékokat, bizonyára sokáig örömüket lelik majd bennük. Ráadásul hamarosan egy mászókát is kapnak, de ez egyelőre még nekik is meglepetés.


Címkék
Egyéb, Egyéb, Egyéb, alapítványok hírei, NIOK Alapítvány, adományozás, adományozás