Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Jótékonykodó vállalkozó az év embere Szabolcsban

2013. január 28.

Egy jótékonykodó vállalkozót, az ország egyetlen magyar tulajdonban lévő vegyipari vállalategyüttesét működtető Bige Holding Cégcsoport tulajdonosát, Bige Lászlót választották az 2012-es év emberének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Máthé Csaba, a nyíregyházi sportcsarnok igazgatója, aki Nagy Gáborral szervezi az év embere cím választását a Nyírségben, elmondta az MTI-nek, hogy Bige László tavaly már ötödik alkalommal szervezte meg és finanszírozta cégcsoportjával az év végi ünnepi ételosztást a rászorulóknak a szabolcsi megyeszékhelyen. Tavaly csaknem 30 ezer ételt kaptak a nehéz sorsú emberek karácsony és szilveszter között mintegy 20 millió forint értékben.

Az ételeket a helyi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. dolgozói készítették, önként vállalva a munkát.

Nyíregyháza mellett a Bige Holding Cégcsoport ételt osztott a rászorulóknak Szolnokon, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Budapesten is. A hat városban összesen 60 ezer adag ételt kaptak az érintettek 50 millió forintnyi adományból.

Máthé Csaba megemlítette, hogy a Bige László vezette cégcsoport a társasági nyereségadójából jelentős összeggel segíti Szabolcs megye sportját. Tavaly a támogatást a 2011-es 203 millió forintról 374 millióra emelte, és 19 sportegyesületet segített.

A főszervező tájékoztatása szerint az év embere címet március 2-án, a VII. Nyíregyházi Borbálon adják át. A rendezvényre híres borászokat várnak, így Egerből Thummerer Vilmos, Villányból Bock József, Mádról pedig Szepsy István jelezte részvételét. Megrendezik a szokásos jótékonysági borárverést is, amelynek bevételét egy rászoruló embereket segítő alapítvány kapja.

Szabolcsban 2006-tól választják meg az év emberét a közösségért legtöbbet tevők közül. Eddig Gajdos László, a nyíregyházi állatpark igazgatója, Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője, Szabó Dénes, a nyíregyházi Cantemus Kórus vezetője, Balogh István, a tuzséri Carbon-Black Kft. ügyvezető igazgatója, valamint megosztva Cservenyák László, a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatója és Bencze Antal, a nyíregyházi Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója, illetve a nyíregyházi Marso Kft. tulajdonosai (Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor) kapták meg az elismerő címet.

forrás: karpatinfo.net


Címkék
adományozás, adományozás, munkavállalás