Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Máthé Csaba, a nyíregyházi sportcsarnok igazgatója, aki Nagy Gáborral szervezi az év embere cím választását a Nyírségben, elmondta az MTI-nek, hogy Bige László tavaly már ötödik alkalommal szervezte meg és finanszírozta cégcsoportjával az év végi ünnepi ételosztást a rászorulóknak a szabolcsi megyeszékhelyen. Tavaly csaknem 30 ezer ételt kaptak a nehéz sorsú emberek karácsony és szilveszter között mintegy 20 millió forint értékben.

Az ételeket a helyi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. dolgozói készítették, önként vállalva a munkát.

Nyíregyháza mellett a Bige Holding Cégcsoport ételt osztott a rászorulóknak Szolnokon, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Budapesten is. A hat városban összesen 60 ezer adag ételt kaptak az érintettek 50 millió forintnyi adományból.

Máthé Csaba megemlítette, hogy a Bige László vezette cégcsoport a társasági nyereségadójából jelentős összeggel segíti Szabolcs megye sportját. Tavaly a támogatást a 2011-es 203 millió forintról 374 millióra emelte, és 19 sportegyesületet segített.

A főszervező tájékoztatása szerint az év embere címet március 2-án, a VII. Nyíregyházi Borbálon adják át. A rendezvényre híres borászokat várnak, így Egerből Thummerer Vilmos, Villányból Bock József, Mádról pedig Szepsy István jelezte részvételét. Megrendezik a szokásos jótékonysági borárverést is, amelynek bevételét egy rászoruló embereket segítő alapítvány kapja.

Szabolcsban 2006-tól választják meg az év emberét a közösségért legtöbbet tevők közül. Eddig Gajdos László, a nyíregyházi állatpark igazgatója, Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője, Szabó Dénes, a nyíregyházi Cantemus Kórus vezetője, Balogh István, a tuzséri Carbon-Black Kft. ügyvezető igazgatója, valamint megosztva Cservenyák László, a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatója és Bencze Antal, a nyíregyházi Ke-Víz 21 Zrt. vezérigazgatója, illetve a nyíregyházi Marso Kft. tulajdonosai (Berecz Péter, Márkus József, Poroszka Ottó, Somlai Sándor) kapták meg az elismerő címet.

forrás: karpatinfo.net