Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ FORRÁS

Egy 21. századi fiatalnak a gyakorlatban is alkalmazható tudásra van szüksége. A felsőoktatási képzést és tananyagfejlesztést ezért kell a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazítani. A felsőoktatásban oktatók továbbképzése, a tananyagfejlesztés hozzájárul, hogy a hallgatók versenyképesebb tudáshoz jussanak.
E pályázat a felsőoktatási intézmények számára lehetőséget ad, hogy kiemelkedő színvonalú képzéseket tudjanak nyújtani a hazai és külföldi hallgatók részére.
Pályázni lehet képzési programok fejlesztésére (tananyag-adaptáció, oktatásmódszertan fejlesztése, tartalomfejlesztés), a felsőoktatáshoz kapcsolódó tartalmak modernizációjára, hazai képzések idegen nyelvű hozzáférésének megteremtésére, külföldi intézményekkel indítandó, közös diplomát adó képzések kidolgozására, külföldi intézmények képzéseinek hazai adaptációjára, a tananyagkészítők (tananyagfejlesztők) felkészítésére, a tananyagot használó felsőoktatási oktatók képzésére, kapcsolódó információs és kommunikációs technológiák fejlesztésére, oktatási segédanyag-fejlesztésre és szolgáltatás vásárlására.

 

forrás, bővebben: NFÜ