Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Fási Géza elmondta, hogy az ötven férfi és ötven női kerékpár összeszerelését és kiosztását csütörtökön elkezdték, és pénteken folytatják a véletlenszerűen kiválasztott károsultaknak. Hozzátette, hogy a katasztrófában sokan elveszítették az egyetlen közlekedési eszközüket, ezért adományozott nekik a segélyszervezet száz Csepel kerékpárt. A lopások megakadályozására minden kétkerekűbe belegravírozták, hogy a vöröskereszt adománya, és az egyedi azonosításra szolgáló gyári számot felírták a kiválasztott tulajdonos nevével.

Fási hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet által a felajánlásokból vásárolt és kiosztott tárgyakat adományként adták a károsultaknak, ezért azok nem képezik az állami kártalanítás részét. Ezt annak kapcsán említette, hogy sokan attól tartanak a helyiek közül, hogy az átvett adományok értéke levonásra kerül az ingóságokkal kapcsolatos állami kártérítés összegéből.

A vöröskereszt Devecserben a jelenleg is zajló bontási munkálatok miatt pszichológusaival is segít az iszappal elöntött és ezért bontásra ítélt házak tulajdonosainak feldolgozni a veszteséget.

(MTI)

forrás: MNO