Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kerékpárokat kaptak kábítószer-betegségek megelőzésében közreműködő szervezetek

2014. június 16.

Kerékpárokat adtak át kábítószer-betegségek megelőzésében és a betegek felépülésében közreműködő szervezeteknek pénteken Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése keretében 99 kerékpár jut el súlyos szenvedélybetegséggel küzdő emberekhez.

A tárca szerint a sport nemcsak a függőségek kiváltásának legegészségesebb formája, annak a rehabilitációban és a felépülésben is fontos szerepe lehet. Ennek jegyében 7,5 millió forinttal támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Két keréken a prevenció útján című programját. A pénzből a szervezet kerékpárokat vásárolt. A száz százalékban magyar gyártó, a Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ehhez jelentős árkedvezményt adott, így támogatva a szenvedélybetegek speciális rehabilitációs programját. Benke Boglárka, a ráckeresztúri Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió drogterápiás otthonának ügyviteli és jogi vezetője az MTI-nek elmondta, hogy 35 gondozottjukkal már a jövő héten egész hetes, Balaton körüli biciklitúrára indulnak. A szeretetszolgálatot 1989-ben megalapító Kozma Imre az MTI-nek úgy nyilatkozott, fontos, hogy ne vesse ki a gondozottjaikat a társadalom, hiszen a drogosok többsége csak belesodródik a szerek használatába, mert azt hiszi, az a fajta felszabadultság, amit a kábítószerek nyújtani képesek, segítenek nekik mások csodálatát kivívni. Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek azt mondta, olyan helyzetbe kell hozni ezeket az embereket, hogy ha szenvedélyt keresnek, olyan szenvedélyt találjanak, mint a sport, a zene vagy a könyvek. Hozzátette, hogy ennek megfelelően szeptemberben a 12-16 éves, legveszélyeztetettebb célcsoportnak is elindítják a Legyen más a szenvedélyed! programot. Úgy fogalmazott: ez a korosztály él a legtöbbet káros szerekkel, és ha csak egy részüket meg lehet győzni arról, hogy jobb körbebiciklizni a Balatont, mint drogokkal mímelni a boldogságot, 'már nyertünk'. (MTI) forrás, videó: kormany.hu

Címkék
kormányzati szervek, szociális, sport