Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A civilek a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellenük folytatott eljárás sérelmezték. Székely László ombudsman felhívta Lázár János figyelmét is arra levelében, hogy a Norvég Civil Támogatási Alaptól érkező „támogatások ellenőrzése vonatkozásában a magyar államnak tekintettel kell lennie a szerződő partner (a norvég állam) értelmezésére is.”

A miniszternek írott levelében, mely a Transparency International beadványának hatására született, Székely felkérte Lázárt, hogy egyeztessen a szerződést megkötő norvég kormánnyal „a szerződés rendelkezéseinek értelmezése céljából.”

Közben a 444 arról írt, hogy Soltész Miklós államtitkár egy sajtótájékoztató keretében bírálta a Norvég Civil Támogatási Alap pénzosztási gyakorlatát. A lap szerint Soltész arról beszélt, hogy „sokszor teljesen feleslegesen, külföldi civil szervezetek befolyása alatt álló szervezeteket támogatnak. Például egy leszbikus szervezetet 20 millió forinttal támogatott az alap.” Kijelentette továbbá: „Beleszólásunk kell, hogy legyen abba, hogy azok a civileknek szánt pénzek, amelyeket az EU-ból, a norvég vagy a svájci alapból kapunk, tényleg jó helyre menjenek, jól hasznosuljanak.”

forrás: vs.hu

További 'norvégos' cikkek >>>