Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

9. Törvényjavaslat a civil szervezetek működéséről és támogatásáról
Parlamenti előadó : KIM
Nagy terjedelmű szabályozás
Benyújtás várható időpontja: 2011 . június

A civil szervezetek működését alapvetően befolyásoló jogszabályokat a túlszabályozottság, az átláthatatlanság, valamint a nehezen alkalmazhatóság jellemzi, ezért szükséges egy olyan átfogó törvény megalkotása, amely a jogbiztonság, a kiszámíthatóság követelményének eleget téve a lehető legteljesebben biztosítja mind a szervezett, mind a közösségi jellegű egyesülési formák megalakulásának, az azokhoz való csatlakozásnak, valamint működésük szabadságának garanciáit.

13. Törvényjavaslat a társadalmi szervezetek nyilvántartásáról
Parlamenti előadó: KIM
Közepes terjedelmű szabályozás
Benyújtás várható időpontja : 2011 . szeptember

A szabályozás célja a civil szervezetek számára olyan nyilvántartási rendszer és nyilvántartásba vételi eljárás megteremtése, amely mind a nyilvántartottnak, mind a civil szervezetekkel kapcsolatosan feladatot ellátó szervezeteknek az elektronikus ügyintézésre alapított hatékony szolgáltatást tesz lehetővé.

A teljes programot tartalmazó dokumentum a parlament.hu oldalon (Elektronikus futárposta) található, pontos linkje: parlament.hu

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága honlapján pedig elolvasható a "Civil szervezetek jogi szabályozásának felülvizsgálata" c. koncepció vázlat.