Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Az ESZA Nonprofit Kft. a vörösiszap-katasztrófa miatt meghosszabbítja a 2009. évi NCA beszámolók hiánypótlási határidejét.

Tekintettel a 2010. október 4. napján a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. vörösiszap-tárolójának gátszakadása miatt bekövetkezett katasztrófára, a helyszínen dolgozók munkájának megkönnyítése érdekében az ESZA Nonprofit Kft. az alábbi módosítást vezeti be a 2010. október 4. napján, vagy azt követően lejárt pályázati beszámolási határidők tekintetében a Támogatási szerződések V.6. pontja alapján.
1. Azon Kedvezményezettek, akiknek székhelye, fióktelepe, telephelye, vagy képviselőjének, a pályázat végrehajtásában érintett személynek a lakóhelye Győr-Moson-Sopron, Veszprém, vagy Vas megyében található, a határidőn túli beszámoló vagy hiánypótlás benyújtásakor egy kísérőlevélben igazolja, hogy székhelye, fióktelepe, telephelye, lakóhelye az érintett három megye valamelyikében van. Amennyiben ez a körülmény a pályázati dokumentációból kiderül, úgy erre csak utaljon a Kedvezményezett.
2. Amennyiben a Kedvezményezett a mentési munkálatokban vett részt, de nem tartozik a fenti csoportba (családja lakik ott, önkéntesként részt vett, stb.), akkor egy igazolási kérelmet nyújtson be, melyben leírja ezeket a körülményeket.
Fentieknek megfelelően, hivatkozva a 245/2010. (x.6.) Korm. rendeletre, valamint a 251/2010. (X.19.) Korm. rendelettel 2010. december 31. napjáig meghosszabbított veszélyhelyzetre, a 2010. október 4. napját követően lejárt beszámolóval kapcsolatos hiánypótlási határidők tekintetében a 2009. évi NCA pályázatokhoz kapcsolódó beszámolók hiánypótlási határidejét az ESZA Nonprofit Kft. meghosszabbítja 2011. január 15. napjáig.
Abban az esetben, ha a pályázati dokumentáció a katasztrófa következtében megsemmisült, úgy 2011. január 15. napjáig ezt a körülményt is jelezzék az érintett Kedvezményezettek, megfelelő hatósági igazolással alátámasztva az iratok megsemmisülésének tényét.
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
 
Kérdéseivel, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat:
 
Telefon: 1/273-4250
E-mail: hazaitamogatas@esza.hu