Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

 

Sikeres kezdeményezések a nyárról

- Ajándékozz 3D-s vakációt!: A Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpont adott otthon a Szent Damján tábornak, ahová 80 fogyatékkal élő gyerek és 100 segítő érkezett. Igazán tartalmas volt a hetük: bohócok szórakoztatták a gyerekeket, mindenki kipróbálhatta a tűzoltóautókat, megismerkedhettek terápiás kutyákkal és éles bevetésen dolgozó rendőrkutyákkal is. Élményeikről kisfilm is készült!

- Gyűlölet nélküli világban szeretnénk élni: Balatonakaliban, június 22-25. és június 25-28. között összesen 80 gyereket táboroztatott az Amnesty International Magyarország. Közülük 40 felső osztályos Borsodnádasdról, Sajókazáról és Pétervásáráról érkezett, 40 diák pedig a főváros általános és középiskoláiból, gyermekotthonaiból, összesen 10 intézményből. Táboroztatóik részben a résztvevő diákok tanárai, részben pedig szervezetük önkéntes képzői, aktivistái és szociális munkások voltak.

Nézd meg a táborban készült képeket!

- Trimenzió tábor: 2014-ben Kecskeméten megszervezett tábor alatt a gyerekek és a fiatal önkéntesek egy különleges, saját ötletekből csapatmunka során kikristályosodó társasjátékot fejlesztettek ki. A design, a tárgyak megtervezése és nyomtatása, a játékszabályok megalkotása és alakítása mind a gyerekek saját alkotása. Ezt az egyedi társast az Útilapu Hálózat múlt héten tesztelte nagykorúakon. Képek itt!

Szerencsére az ősz is sok izgalmas kezdeményezéssel köszöntött be, sőt egyre több új akcióra is számíthatunk! Érdemes lesz hát továbbra is rendszeresen az adjukosze.hu oldalára látogatni – a Te támogatásoddal valósulhat meg például a Pet kalózok szemétgyűjtése a Tiszán, látássérült személyek háromnapos kirándulása, jubileumi Pannonfíling Mozgóképes Találkozó!

Online adománygyűjtés: mi és mitől működik? Ha ismersz olyan civil szervezetet, akik tudnának élni egy ilyen remek lehetőséggel - ne habozz, szólj nekik most!

Ingyenes képzés, hasznosítható tanácsok, működő felület…Pályázati felhívásunk!