Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2010. október 13. 13:40

MNO - GB 
 
A Nemzeti Segélyvonal eddig közel 170 millió forintot gyűjtött a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, és ebből e hét pénteken 70 millió forintot már át is ad a segélyszervezeteknek – közölte az alapítvány kuratóriuma.

A Nemzeti Segélyvonal Alapítvány gyűjtése egy hete indult, és a legfrissebb adatok szerint eddig a következő eredményeket hozta:

– több mint 700 000 telefonhívás, ami magyar rekord az adományvonalak történetében;
– 30 millió forint közvetlen átutalás a www.nsv.hu/aktuális gyűjtés alatt található számlaszámra;
– példátlan összefogás egy plakátakció keretében, amiben a polgárok a www.nsv.hu/sajtószobából letöltött és kinyomtatott plakátot kihelyezik a munkahelyükön, a lakókörnyezetükben;
– átfogó támogató akció Erdélyben a nemzeti szolidaritás jegyében.

Az NSV eddig közel 170 millió forintot gyűjtött a kárvallottaknak, és ebből e hét pénteken 70 millió forintot már át is ad a segélyszervezeteknek. Ezt az OTP áthidaló hitele teszi lehetővé. Az NSV az első magyar alapítvány, amely bevételeit a honlapján már azok beérkezésének pillanatában nyilvánossá teszi.

A Nemzeti Segélyvonal Alapítvány közölte továbbá, hogy a GTS Hungary, a NetFone és a MikróHáló ezen a héten belép a hívásokat kapcsoló társaságok közé. A Vodafone-nal, a Telenorral és a UPC vezetőivel folytatott tárgyalások azonban átmenetileg megszakadtak.

(dunatv.hu)