Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Meglepetés-ellenőrzést tart a Kehi az Ökotárs két partnerénél

2014. június 02.

A Kehi hétfőre bejelentkezett ellenőrzésre a norvég pénzeket elosztó Ökotárs Alapítványhoz, azonban nem ott, hanem az alapítvány két partnerénél jelentek meg az ellenőrök. Az Autonómia Alapítvány egyik munkatársa szerint egyértelmű, hogy erőfitogtatás zajlik a kormány részéről.

Ugyan a norvég pénzeket elosztó Ökotárs Alapítvány számított ellenőrzésre, ehelyett két partnerénél, az Autonómia Alapítványnál és Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítványnál jelentek meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrei hétfő délelőtt – írja az Index.

Az Autonómia Alapítványhoz ellenőrök egy listával érkeztek arról, hogy milyen iratokat kérnek ki. A sajtó munkatársait kiküldték, ezután tárgyalás kezdődött az épületben. Az alapítvány részéről nem kommentálták az eseményeket, bár az egyik munkatárs igenlően válaszolt az Index azon kérdésére, hogy valamilyen kormányzati erőfitogtatás zajlik-e épp. Annyit elmondtak, hogy mielőtt bármit átadnak az ellenőröknek, egyeztetnek az Ökotárssal és az ügyvédeikkel.

Az Ökotárs szerint egy kormányközi megállapodás értelmében a kormány és a Kehi sem ellenőrizheti a Norvég Civil Alap működését, mert nem a magyar költségvetésen keresztül érkeznek a norvég pénzek az országba, hanem közvetlenül egy brüsszeli központból.

forrás: mandiner.hu


Címkék
kormányzati szervek, Norvég Civil Alap, jogvédelem