Hírek
Hír
Meglepetés-ellenőrzést tart a Kehi az Ökotárs két partnerénél
2014. június 02.


1099


A Kehi hétfőre bejelentkezett ellenőrzésre a norvég pénzeket elosztó Ökotárs Alapítványhoz, azonban nem ott, hanem az alapítvány két partnerénél jelentek meg az ellenőrök. Az Autonómia Alapítvány egyik munkatársa szerint egyértelmű, hogy erőfitogtatás zajlik a kormány részéről.

Ugyan a norvég pénzeket elosztó Ökotárs Alapítvány számított ellenőrzésre, ehelyett két partnerénél, az Autonómia Alapítványnál és Demokratikus Jogok Fejlesztésért Alapítványnál jelentek meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrei hétfő délelőtt – írja az Index.

Az Autonómia Alapítványhoz ellenőrök egy listával érkeztek arról, hogy milyen iratokat kérnek ki. A sajtó munkatársait kiküldték, ezután tárgyalás kezdődött az épületben. Az alapítvány részéről nem kommentálták az eseményeket, bár az egyik munkatárs igenlően válaszolt az Index azon kérdésére, hogy valamilyen kormányzati erőfitogtatás zajlik-e épp. Annyit elmondtak, hogy mielőtt bármit átadnak az ellenőröknek, egyeztetnek az Ökotárssal és az ügyvédeikkel.

Az Ökotárs szerint egy kormányközi megállapodás értelmében a kormány és a Kehi sem ellenőrizheti a Norvég Civil Alap működését, mert nem a magyar költségvetésen keresztül érkeznek a norvég pénzek az országba, hanem közvetlenül egy brüsszeli központból.

forrás: mandiner.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék