Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A lehetőség igen csábító, a közel 5000 forintos regisztrációs díj pedig még éppen elviselhető kiadásnak számít a gyanútlan civilszervezet életében. A pályázati kiírás tökéletesen profi, a cél nemes, és a kiírók állítása szerint még a regisztrációs díjakból befolyó összeget is támogatásokra, fejlesztésekre fordítják.
A baj akkor kezdődik, amikor a pályázat kiírója valahogy „elfelejt” nyertest hirdetni, a tájékoztatásra éhes pályázók leveleire nem reagál, telefonszámot nem tesz közzé, vagy nem elérhető. Ekkora már jogos aggodalommal gondolhatja a pályázó, hogy bizony átverték, futhat a pénze után.
Mivel a regisztrációs díj – széles körben használt és jól bevált eszköz mind a pályázási rendszerekben, mind az üzleti világ bármely más területén - nem törvényellenes, az azzal való visszaélés viszont már bűntény, a baj megelőzésére ajánlunk néhány tippet:

- Tájékozódjon a pályázatkiíró szervezetről, nézze meg szerepel-e a bírósági nyilvántartásban (http://nonprofit.hu/?q=niok/organization-oith-search&cleared=1), mikor lett bejegyezve, mivel foglalkozik a szervezet!
- Nézzen utána, hogy írt-e már ki pályázatot! Ha igen, akkor az megfelelően lett-e kommunikálva (beszámolót, értékelést közöltek-e az eredményekről).
- Milyen elérhetőségeken lehet kapcsolatba lépni a kiíróval (honlapcím, postacím, email, telefonszám, egyéb)?
- Nézze meg milyen visszajelzések találhatók a kiíróról internetes fórumokon, hírekben, honlapokon!
- Kérdezze meg, hogy a megpályáztatott gépeket honnan szerezte be, kérjen referenciát!