Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Tisztelt Kedvezményezettek!

 

Az utóbbi hónapokban több megkeresés érkezett az alábbi kérdéssel kapcsolatban:
a PR- munkával generált sajtómegjelenések beleszámíthatók-e a projekt adatlapon meghatározott vállalások teljesítésébe.

Az NFÜ Kommunikációs Főosztály 2010.10.05-i dátummal kiadott állásfoglalása alapján a generált sajtómegjelenések beszámíthatók az adatlapon meghatározott célértékekbe az alábbi kikötésekkel:
 A kiadott sajtóközleménynek minden esetben tartalmaznia kell az ÚMFT dupla logót, és a szövegben utalni kell a projekt uniós finanszírozottságára – PEJ-ben kérjük alátámasztani a sajtóközlemény másolatával.
 Elektronikus sajtóban tett nyilatkozatok / anyagok esetén el kell hangoznia az uniós finanszírozásnak, és a projektnek beazonosíthatónak kell lenni – PEJ-ben kérjük alátámasztani CD-re vagy DVD-re írva az adott anyagot.

Fontos tudni, hogy az elektronikus médiában nyilatkozónak joga van bekérni a szerkesztett, vágott anyagot az újságírótól, ez két szempontból is hasznos: egyrészt tudnak javítást kérni, ha valami nem megfelelő, másrészt így biztosan eleget tudnak tenni annak a kötelezettségüknek, hogy a Közreműködő Szervezetnek be kell nyújtani a felvételt.

Generált sajtómegjelenés esetén a kedvezményezetteknek törekednie kell arra, hogy a projekt beazonosítható legyen, és utaljon az uniós finanszírozásra!
A projekt adatlapon a „tájékoztatás során használt publikációs eszközök” részben az alábbi sorokat érintik a fentiek:
  • Nyomtatott sajtó (cikkek, interjúk)
  • Televízió
  • Rádió
  • Internet
Amennyiben további kérdéseik merülnek fel a témával kapcsolatban, további felvilágosítás és információ az alábbiakban feltüntetett időpontokban, az alábbi telefonszámon kérhető:
 
 
Ügyfélszolgálati idő:
Tel.: (06 1) 273-4250 hétfő-csütörtök: 9:00 – 17:00
péntek: 9:00 – 14:00
 

Együttműködésüket köszönjük,

 

ESZA Nonprofit Kft.