Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Információs Központ Nagy Myrtil és Kulcsár Mária kezdeményezésére több mint két éve Kassán indította útjára azt a képzési programot, amely egy nyolc hónapon át tartó tréningsorozat keretében próbálta segíteni a megalakulni kívánó vagy már létező szervezetek munkáját.
A program megvalósítása során szerzett tapasztalatok vezettek a könyv megszületéséhez. A kötet a szervezet megalakulásától, mindennapi gondjain és teendőin keresztül egészen a megszűntéig kíséri nyomon az intézmény életét. Olyan kézikönyv, amely még a legjobban működő szervezeteknek is nyújthat segítséget, hiszen a jól szervezett tevékenység, a hosszú távú stratégiai tervezés, a jól működő belső és külső kommunikáció, a csapatmunka, az adománygyűjtés, a megfelelő gazdálkodás mind a szervezet küldetése teljesítése felé vezető utat segítik. Elsődleges célja viszont, hogy a fiatal, vagy éppen megalakulni kívánó szervezeteknek nyújtson segítséget hatékony működésükhöz.
A kötet egyes fejezetei, mint például az Adománygyűjtés vagy a Szektoron belüli és szektorok közötti együttműködés, nem csak a szlovákiai, de a hazai magyar szervezeteknek is hasznos olvasmány.