Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Öt civil szervezet támogatásáról döntött Soros György Szükségalapja

2011. június 24.

Öt, 'megszűnés által fenyegetett' civil szervezet támogatásáról döntött Soros György Szükségalapjának magyarországi kuratóriuma csütörtökön.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében az olvasható: az állami forrásoktól eleső szervezetek 150 ezer dollár (28,5 millió forint) értékben kapnak támogatást.

A kuratóriumi döntés értelmében forráshoz jut a Szociális Szakmai Szövetség (3SZ), a Kék Madár Alapítvány, a Diótörés Alapítvány, a Waldorf Pedagógiai Intézet és a Mediawave Alapítvány.

A Soros György által létrehozott alap tájékoztatása szerint a 3SZ idén nem tudott működési forrásokat szerezni, ezért félő volt, hogy a szociális szférát érintő változások civil kontrolljában sem tud részt venni.

Hozzáteszik: a Kék Madár Alapítvány szociális foglalkoztatási tevékenységéért kapott a támogatást; a Diótörés Alapítvány a gyermekvédelmi ellátásból kikerült, a hajléktalanság által veszélyeztetett fiataloknak nyújtandó szociális, egészségügyi és képzési szolgáltatásokhoz kap az összegből.

A közlemény szerint a Waldorf-pedagógusok képzésének támogatása 2010-ben megszűnt. Megjegyzik: a pedagógiai intézet megkezdte a szervezeti átalakítást és az akkreditált képzések bevezetését, a szükségalap az átmeneti időszakra nyújt támogatást.

Ugyancsak forráshoz jut a 21 éves Mediawave Alapítvány, amely a Magyar Mozgókép Közalapítvány megszűnése miatt került veszélybe - olvasható a közleményben.

A szükségalap a közlés szerint tavaly több mint négymillió dollár, azaz mintegy 800 millió forint támogatást nyújtott. A kuratórium elsősorban olyan pályázatokat támogat, "ahol a gazdaság válság miatt átmenetileg nehéz helyzetbe került pályázónak az állami források elapadása ellenére is esélye van a hosszú távú fennmaradásra" - derül ki a tájékoztatásból.

forrás: Népszava online


Címkék
Egyéb, bankkártyás adományozás, kultúra, szociális, munkavállalás