Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Pályázati felhívás civil szervezetek számítógépparkjának bővítésére

2010. november 03.

Pályázati felhívás  Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet „Közhasznú számítógépek” címmel  A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek alapítványoknak tehát a non profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével – a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel – illetve...

Pályázati felhívás!
 

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek” címmel.

 
A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével – a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel –, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.
 

 

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára.
 

 

Pályázati regisztrációs díj:
a pályázat benyújtásadíjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.
 

 

A pályázati önerő mértéke: A komplett szolgáltatási csomagok értékének* 46-48%-áért, tehát kevesebb, mint a feléért juthatnak hozzá a nyertes pályázók.
 

 

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)
 
A pályázók köre:
  1. Civil és/vagy jótékonysági szervezetek (pl: alapítványok, egyesületek, sportkörök, közhasznú kft-k, stb.), vagy
  2. az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)
A pályázat során kiemelten – de nem kizárólagosan – támogatottak a közoktatási intézményeket segítő és/vagy azokkal együttműködő szervezetek.
 

 

 
A megpályázható informatikai alapcsomag:
 
Márkás Pentium 4 kategóriájú számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint különálló számítógépre lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés). Minden kiépítéshez hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer (előtelepítve, beállítva). Továbbá az OpenOffice.org magyar nyelvű Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató és weblapkészítő funkciókkal is.
 
 
Az informatikai alapcsomag a következőket tartalmazza:
Kép
HP, Fujitsu-Siemens, NEC, Compaq vagy hasonló márkájú számítógép (felújított márkagép: a bővített számítógép csomag esetén 2800-as vagy jobb processzor, 1GB memória, 40 GB adattároló, DVD olvasó, az alapcsomag esetén 2400-as vagy jobb processzor, 512 MB memória, 40 GB adattároló, DVD olvasó) fél éves háztól házig garanciával bruttó 37-42.000. Ft értékben, továbbá Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer 39.000. Ft értékben, továbbá új billentyűzet és egér 4.000 Ft értékben, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban. Továbbá a gépek feltelepítése, beállítása (irodai programcsomag, stb.), kiszállítás, helyszíni összekötése - beüzemelése (4 gépes csomagnál 38.000. Ft, a 8 gépesnél 68.000. Ft értékben, mely egy termen belüli elhelyezésre vonatkozik).*
(A pályázati alapcsomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával különböző méretű TFT /lap/ monitor, de akár olcsóbb CRT /hagyományos/ monitor is.)
 
 
 
 
 
 
 
(A képek illusztrációk)
/*: A feltüntetett kedvezmények és értékek a becsült használati értékkel kalkuláltak./
 
 
számítógép csomagok*
Leírás
4 gépes csomag
8 gépes csomag
Felújított márkás számítógép (optikai meghajtóval, hangkártyával, hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel)
164-184.000. Ft
328-368.000. Ft
Operációs rendszer (Microsoft Windows XP Prof.)
164.000. Ft
328.000. Ft
Beüzemelési szolgáltatások: programcsomagtelepítés,kiszállítás, összeszerelés, beüzemelés
38.000. Ft
68.000. Ft
A csomag becsült használati értéke (bruttó):
366-386.000. Ft
724-764.000. Ft
A pályázó által fizetendő önerő alap csomagnál: 512 MB memória, DVD olvasó (Bruttó, fizetendő végösszegek!)
169.000. Ft (47%)
333.000. Ft (46%)
/*: A feltüntetett kedvezmények és értékek a becsült használati értékkel kalkuláltak./
 
Egyéb kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda segíti a beszerzését a pályázatban nem szereplő bizonyos informatikai termékeknek is, mint például monitorok, „chat-pack”, stb.
Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oiphun.eu oldalon. (A pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)

 

Információ: A pályázat részleteivel, vagy technikai jellegű kérdéseivel (gépek pontos műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

 

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oiphun.eu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni.

 

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása november 22-ig folyamatos. A beérkezett pályázatok több fordulóban kerülnek elbírálásra. A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázókkal való egyeztetés mellett – megváltoztassa, illetve a kapacitás kimerülése esetén a pályázatot leállítsa, amelyről honlapján (www.oiphun.eu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2010. november 22.

 
A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 8 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve az átadás-átvétel feltételeiről szóló visszaigazolást követő 30 napon belül megkapják.

 

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések az első nyertes pályázókkal 2010. október 13-án kezdődhetnek, a gépek, akár már októberben üzemelhetnek rendeltetési helyükön.
 
További információ
az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81
 

Címkék
önkéntes szerződés, pályázat