Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Pályázati felhívás!
 

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek” címmel.

 
A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével – a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel –, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.
 

 

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára.
 

 

Pályázati regisztrációs díj:
a pályázat benyújtásadíjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.
 

 

A pályázati önerő mértéke: A komplett szolgáltatási csomagok értékének* 46-48%-áért, tehát kevesebb, mint a feléért juthatnak hozzá a nyertes pályázók.
 

 

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)
 
A pályázók köre:
  1. Civil és/vagy jótékonysági szervezetek (pl: alapítványok, egyesületek, sportkörök, közhasznú kft-k, stb.), vagy
  2. az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)
A pályázat során kiemelten – de nem kizárólagosan – támogatottak a közoktatási intézményeket segítő és/vagy azokkal együttműködő szervezetek.
 

 

 
A megpályázható informatikai alapcsomag:
 
Márkás Pentium 4 kategóriájú számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint különálló számítógépre lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés). Minden kiépítéshez hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer (előtelepítve, beállítva). Továbbá az OpenOffice.org magyar nyelvű Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató és weblapkészítő funkciókkal is.
 
 
Az informatikai alapcsomag a következőket tartalmazza:
Kép
HP, Fujitsu-Siemens, NEC, Compaq vagy hasonló márkájú számítógép (felújított márkagép: a bővített számítógép csomag esetén 2800-as vagy jobb processzor, 1GB memória, 40 GB adattároló, DVD olvasó, az alapcsomag esetén 2400-as vagy jobb processzor, 512 MB memória, 40 GB adattároló, DVD olvasó) fél éves háztól házig garanciával bruttó 37-42.000. Ft értékben, továbbá Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer 39.000. Ft értékben, továbbá új billentyűzet és egér 4.000 Ft értékben, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban. Továbbá a gépek feltelepítése, beállítása (irodai programcsomag, stb.), kiszállítás, helyszíni összekötése - beüzemelése (4 gépes csomagnál 38.000. Ft, a 8 gépesnél 68.000. Ft értékben, mely egy termen belüli elhelyezésre vonatkozik).*
(A pályázati alapcsomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával különböző méretű TFT /lap/ monitor, de akár olcsóbb CRT /hagyományos/ monitor is.)
 
 
 
 
 
 
 
(A képek illusztrációk)
/*: A feltüntetett kedvezmények és értékek a becsült használati értékkel kalkuláltak./
 
 
számítógép csomagok*
Leírás
4 gépes csomag
8 gépes csomag
Felújított márkás számítógép (optikai meghajtóval, hangkártyával, hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel)
164-184.000. Ft
328-368.000. Ft
Operációs rendszer (Microsoft Windows XP Prof.)
164.000. Ft
328.000. Ft
Beüzemelési szolgáltatások: programcsomagtelepítés,kiszállítás, összeszerelés, beüzemelés
38.000. Ft
68.000. Ft
A csomag becsült használati értéke (bruttó):
366-386.000. Ft
724-764.000. Ft
A pályázó által fizetendő önerő alap csomagnál: 512 MB memória, DVD olvasó (Bruttó, fizetendő végösszegek!)
169.000. Ft (47%)
333.000. Ft (46%)
/*: A feltüntetett kedvezmények és értékek a becsült használati értékkel kalkuláltak./
 
Egyéb kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda segíti a beszerzését a pályázatban nem szereplő bizonyos informatikai termékeknek is, mint például monitorok, „chat-pack”, stb.
Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oiphun.eu oldalon. (A pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)

 

Információ: A pályázat részleteivel, vagy technikai jellegű kérdéseivel (gépek pontos műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

 

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oiphun.eu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni.

 

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása november 22-ig folyamatos. A beérkezett pályázatok több fordulóban kerülnek elbírálásra. A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázókkal való egyeztetés mellett – megváltoztassa, illetve a kapacitás kimerülése esetén a pályázatot leállítsa, amelyről honlapján (www.oiphun.eu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2010. november 22.

 
A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 8 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve az átadás-átvétel feltételeiről szóló visszaigazolást követő 30 napon belül megkapják.

 

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések az első nyertes pályázókkal 2010. október 13-án kezdődhetnek, a gépek, akár már októberben üzemelhetnek rendeltetési helyükön.
 
További információ
az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81