Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az eddigi hagyománynak megfelelően a Magyar Nemzeti Iroda idén is díjazza a Fiatalok Lendületben Programban megvalósult legsikeresebb projekteket. Most azonban a szervezetek maguk jelölték FLP projektjeiket, amiket valamelyik kategóriában sikeresnek, különlegesnek tartanak.

A projekteket a következő 7 kategóriában díjazzuk:

1. innovatív (innovatív eszközöket használó, témájában, módszereiben újszerű projektek)
2. inkluzív (projektek, melyek sikerrel vontak be hátrányos helyzetű fiatalokat)
3. sokszínű (akár a résztvevők sokszínűsége miatt, akár tematikájában a társadalom sokszínűségére reflektáló projektek)
4. fenntartható (a fenntartható fejlődéshez, környezetvédelemhez kapcsolódó, zöld tematikájú projektek)
5. aktív (a fiatalok aktív társadalmi részvételére épülő és azt ösztönző projektek)
6. kreatív (az alkotásra, a művészetekre épülő, a fiatalok kreatív energiáit mozgósító projektek)
7. látható (a legizgalmasabb, leglátványosabb eszközökkel kommunikált projekt)

 

A szervezetek nevezései közül egy öt tagú szakmai zsűri szavazata alapján kerültek be a projektek az utolsó körbe, ahol a továbbiakban a Facebook-on lehet rájuk szavazni. Minden kategóriában egy díjazott lesz. A szakmai zsűriben egy-egy fő képviselte az alábbiakat: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Ifjúsági Tanács, Értékelő Bizottság, pályázati szakértők, magyar nemzeti iroda.

A döntőbe bejutott projekteket a Facebook oldalunkon tekinthetitek meg az FLP7 galériában, szavazni pedig az EurodeskFLP oldalról  elérhető FLP7 alkalmazással  lehet 2013. november 24-ig. Egy személy egy nap egy projektre szavazhat. Az egyes kategóriákban legmagasabb szavazatot kapott projektek lesznek az adott kategória díjazottjai.

A projektekről bővebben az Eurodesk@FLP  facebook oldalunkon, az FLP 7 projektek  nevű albumban olvashatsz. Az egyes kategóriák megkülönböztetéséhez a színes keretek adnak segítséget.

Like-old a Facebook oldalunkat  és SZAVAZZ a legjobbra!

forrás: eurodesk.hu