Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Több mint százmillió forint értékű, az adóhatóság által lefoglalt ruhanemű, használati tárgy jótékony célú felhasználásáról döntött a Karitatív Tanács - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt alkotta tanács hétfői ülésén döntött az adomány felhasználásáról. A ruhákat és használati tárgyakat a tagszervezetek juttatják el a rászorulókhoz.

A karitatív szervezetek arra kérnek mindenkit, hogy a hideg idő beköszöntével figyeljen oda jobban a környezetére, hiszen a téli fagyokkal szemben az idős, egyedülálló, a hétköznapokban is segítségre szoruló emberek ugyancsak védtelenek - olvasható a közleményben.

forrás: hirado.hu