Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség számára fontos prioritás, hogy a fejlesztési forrásokról rendszeresen zajló társadalmi egyeztetések mindenki számára követhetőek és minél hatékonyabbak legyenek. Ennek érdekében internetes formában gyűjtik össze és teszik közzé partnereik véleményét.

A konstrukciók célja a többfunkciós közművelődési intézmények (IKSZT-k, Agórák, Agóra Pólusok) multifunkcionalitásából adódó szinergiák létrejöttének biztosítása. Ezzel az IKSZT-k, Agórák és Agóra Pólusok helyi társadalomba történő beágyazódását, széleskörű használatát szolgáló programok, közművelődési, könyvtári fejlesztések, egyéb közösségi alkalmak, nonformális és informális tanulási alkalmak, szolgáltatás-fejlesztések létrehozása.

A pályázati kiírás másik kiemelt célja, hogy a fentiekhez megfelelő háttértámogatást biztosítson a működő Integrált Közösségi Szolgáltató Terek valamint az Agóra és az Agóra Pólus intézmények részére, hogy azok a helyi társadalom megújulásának motorjai és fejlesztési központjai legyenek.

a konstrukció elősegíti az IKSZT-kben, Agóra, Agóra Pólusokban a program- és szolgáltatás-bővülést eredményező tartalomfejlesztést, szakmai-módszertani anyagok és programok kidolgozását, valamint az IKSZT címbirtokos szervezetek, Agóra, Agóra Pólus intézmények tevékenységének szakmai koordinációját, hálózatosodását.

A javaslatokat október 14-én éjfélig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A pályázai kiírás dokumentumai >>>

forrás: mobilitas.hu