Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Társadalmi egyeztetésen az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban

2012. január 13.

Egyeztetésen a megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon, ill. a női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon című felhívás. A véleményeket 2012. január 26-ig lehet beküldeni.

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon című (GOP-2012-3.5.1/A, illetve KMOP-2012-1.4.4/A kódszámú) pályázati felhívás társadalmi egyeztetése.

A kiírás célja az 1998. évi XXVI. Esélyegyenlőségi törvénnyel összhangban a megváltozott munkaképességű személyek átlagos foglalkoztatási színvonalának növelése, egyenlő esélyek teremtése a munkaerő piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben, az integrált munkavégzés elősegítése. A pályázaton keresztül olyan munkahelyi körülmények megteremtése a cél, ezen belül olyan szolgáltatások bevezetése a magyar vállalkozások körében, amelyek biztosítják ezen csoportok számára az egyenlő esélyeket a hatékony munkavégzéshez, illetve amelyek segítik ezen csoportok integrációját a munkaerőpiacon. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás: mikro-, kis-, és középvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft, maximum 20 millió Ft, nagyvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 10 millió Ft lehet.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. január 26-ig várjuk.

forrás: NFÜ

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő alkalmazása révén című (GOP-2012-3.5.1/B, illetve KMOP-2012-1.4.4/B kódszámú) pályázati felhívás társadalmi egyeztetése.

A konstrukció célja, az 1998. évi XXVI. Esélyegyenlőségi törvénnyel összhangban a pályázat célcsoportjainak foglalkoztatási színvonalának növelése, az egyenlő esélyek megteremtése a munkaerő piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben, az integrált munkavégzés elősegítése. A pályázaton keresztül olyan munkahelyi körülmények megteremtése a cél, ezen belül olyan szolgáltatások bevezetése a magyar vállalkozások körében, amelyek biztosítják ezen csoportok számára az egyenlő esélyeket a hatékony munkavégzéshez, illetve amelyek segítik ezen csoportok integrációját a munkaerőpiacon.

A női munkavállalók, illetve a pályázat célját kiterjesztve a GYES/GYED-ről visszatérők integrációjának elősegítése a munkaerőpiacon társadalmilag és gazdaságilag egyaránt előrelépés. A pályázat célja, hogy a vállalkozások számára tegyen elérhetővé forrásokat, amelyekkel egyenlő esélyekhez juttatják a pályázat célcsoportjait a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégia céljainak a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő bevezetése és alkalmazása révén. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás: mikro-, kis-, és középvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 20 millió Ft, nagyvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 10 millió Ft lehet.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. január 26-ig várjuk.

forrás: NFÜ


Címkék
Egyéb, részvétel, jogvédelem, munkáltatás