Hírek
Hír
Társadalmi egyeztetésen az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban
2012. január 13.


1090


Egyeztetésen a megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon, ill. a női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon című felhívás. A véleményeket 2012. január 26-ig lehet beküldeni.

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon című (GOP-2012-3.5.1/A, illetve KMOP-2012-1.4.4/A kódszámú) pályázati felhívás társadalmi egyeztetése.

A kiírás célja az 1998. évi XXVI. Esélyegyenlőségi törvénnyel összhangban a megváltozott munkaképességű személyek átlagos foglalkoztatási színvonalának növelése, egyenlő esélyek teremtése a munkaerő piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben, az integrált munkavégzés elősegítése. A pályázaton keresztül olyan munkahelyi körülmények megteremtése a cél, ezen belül olyan szolgáltatások bevezetése a magyar vállalkozások körében, amelyek biztosítják ezen csoportok számára az egyenlő esélyeket a hatékony munkavégzéshez, illetve amelyek segítik ezen csoportok integrációját a munkaerőpiacon. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás: mikro-, kis-, és középvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft, maximum 20 millió Ft, nagyvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 10 millió Ft lehet.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. január 26-ig várjuk.

forrás: NFÜ

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében megjelenő az Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban – női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő alkalmazása révén című (GOP-2012-3.5.1/B, illetve KMOP-2012-1.4.4/B kódszámú) pályázati felhívás társadalmi egyeztetése.

A konstrukció célja, az 1998. évi XXVI. Esélyegyenlőségi törvénnyel összhangban a pályázat célcsoportjainak foglalkoztatási színvonalának növelése, az egyenlő esélyek megteremtése a munkaerő piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben, az integrált munkavégzés elősegítése. A pályázaton keresztül olyan munkahelyi körülmények megteremtése a cél, ezen belül olyan szolgáltatások bevezetése a magyar vállalkozások körében, amelyek biztosítják ezen csoportok számára az egyenlő esélyeket a hatékony munkavégzéshez, illetve amelyek segítik ezen csoportok integrációját a munkaerőpiacon.

A női munkavállalók, illetve a pályázat célját kiterjesztve a GYES/GYED-ről visszatérők integrációjának elősegítése a munkaerőpiacon társadalmilag és gazdaságilag egyaránt előrelépés. A pályázat célja, hogy a vállalkozások számára tegyen elérhetővé forrásokat, amelyekkel egyenlő esélyekhez juttatják a pályázat célcsoportjait a Lisszaboni Növekedési és Foglalkoztatási Stratégia céljainak a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő bevezetése és alkalmazása révén. Országosan a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd forint, míg a Közép-magyarországi régióban a rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás: mikro-, kis-, és középvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 20 millió Ft, nagyvállalkozások esetében minimum 1 millió Ft és maximum 10 millió Ft lehet.

A társadalmi egyeztetés keretében a véleményeket 2012. január 26-ig várjuk.

forrás: NFÜ
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék