Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Társadalmi egyeztetésen a szociális gazdaság fejlesztése érdekében kiírandó könnyített pályázatok

2013. január 03.

Az Új Széchenyi Terv keretében partnerségi egyeztetésre kerültek a TÁMOP-2.4.3.D-1-13/1-2 jelű, „Szociális gazdaság fejlesztése” című könnyített felhívások.

A konstrukciók célja, hogy kezdeti támogatást biztosítson újonnan alakult szociális szövetkezeteknek a térségben munka nélkül élő és mindennapi megélhetési problémákkal küzdő hátrányos helyzetű emberek önfenntartásának elősegítése érdekében, ezáltal lehetőséget biztosít a szegénységben élőknek, hogy a támogatás segítségével csatlakozzanak egy gazdasági, termelő tevékenységet végző közösséghez, ahol a munkában együttműködő társakkal együtt, előteremthetik a mindennapi megélhetéshez szükséges jövedelmüket.

A pályázat meghirdetésekor a hat konvergencia régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg 1,862 Mrd Ft, a Közép-magyarországi Régióban 0,133 Mrd Ft.

A kiírásra a pályázatokat 2013. február 1. és 2013. március 4. között lehet benyújtani.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2013. január 7-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

forrás: NFÜ


Címkék
részvétel, szociális szövetkezet, munkavállalás