Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Amnesty International Magyarország és melegjogi civil szervezetek által szervezett demonstráció résztvevői szív alakú transzparenseket emeltek a magasba, olyan magyar, angol és orosz nyelvű feliratokkal, mint "a szerelem emberi jog", "a szerelem nem bűn" illetve egy Vlagyimir Putyint vastagon kifestett arccal ábrázoló kép is látható volt, amellyel a résztvevők fényképezkedtek.

Hanzli Péter, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet ügyvivője hangsúlyozta: a "nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását" tiltó törvény egy olyan gumiszabály, ami mindenre ráhúzható. Könyveket tiltanak be miatta és kulturális rendezvények, például filmfesztiválok lehetetlenülnek el.

Szerinte a szabályozás által az orosz állam bátorítja az LMBTQI-közösség elleni agresszív homofób támadásokat is.

Jenei Orsolya, az Amnesty International Magyarország irodavezetője úgy vélekedett, hogy az orosz állam gyakorlatilag megszünteti az állampolgári egyenlőséget az LMBTQI-közösség számára, illetve nem fogadja el, hogy a szexuális irányultság az identitás megváltoztathatatlan része. Felszólította az orosz államot a jogszabály visszavonására és a homofób támadások kivizsgálására.

forrás: hvg.hu