Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
10 féle képzést indít a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány. A cél: strukturált, átfogó és friss ismereteket magában foglaló tudásbázis átadása a jelentkezőknek.
 
A képzések a fogyatékosügy minden területét átfogják. Az egészségügytől a mérnöki szakmákon át egészen a szociális szférában és a közigazgatásban dolgozókig mindenki számára tudnak hasznos információkkal szolgálni. A 2010 októbere és 2011 márciusa közé eső továbbképzés a jövő tanárait képezi ki. Ebből a mintegy 160 főből lesznek azok az oktatók, akik az ország minden területén képesek lesznek tanítani a Közalapítvány szakemberei által 3 év alatt (2007-2010 között) összeállított tananyagot.
 
A hallgatók főleg a fővárosból kerültek ki, de Nyíregyházától Pécsig az ország különböző résziből is vannak jelentkezők. Szakmájukat tekintve sokan felsőoktatási és felnőttképzési intézmények oktatói, de találunk köztük rendszergazdát és művészetterapeutát is. A jelentkezők széles köre biztosítja, hogy a jövőben minél több területre eljuthasson a fogyatékos emberek érdekeit szem előtt tartó, egyenlő esélyű hozzáférést biztosító szemlélet. A tréning végén a résztvevők felnőttképzési akkreditációs tanúsítványt kapnak. A képzés tehát jogosulttá teszi őket a megszerzett tudáson alapuló képzések vezetésére, oktatásra.
 
A hallgatók megismerkedhetnek az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjével és módszereivel, a képzéshez szükséges módszertani alapokkal, szakmai tudásanyagokkal, speciális eszközökkel. Ízelítő a képzésekből: Akadálymentesség és egyetemes tervezés, Esélyegyenlőségi és akadálymentesítési kommunikációs szakoktató, Programcsomag jelnyelvi fordítók számára stb.
 
A Közalapítvány reméli, hogy nagyszabású képzési programja a közvélemény-formálás lassú folyamatában is egy meghatározó mérföldkő lesz és sikerül elültetni vele egy integrált, merőben új nézőpontot a hallgatókban.
 
A Közalapítvány képzési moduljai az oktatók oktatása (train the trainer) program után lesznek széles körben is elérhetők. Reményeik szerint 2011 áprilisától már számos felnőttképzési és felsőoktatási intézményben találkozhatnak a hallgatók az igazi esélyegyenlőséget szorgalmazó képzésekkel.
 
Első képzési nap: 2010. október 15. 9:00-18:00
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Ház (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a)
 
A program saját weboldala:
 
A program blogja:
 
A program YouTube csatornája:
 
A program Facebook oldala: