Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Katolikus Karitász próbál mindenhol ott lenni, ahol segítségre van szükség. Támogatták például a bajba jutottakat a kolontári vörösiszap-katasztrófa után, karácsonykor étel osztanak a hajléktalanoknak, de segítettek 2004-ben Thaiföldön a cunami vagy tavaly a haiti földrengést követően is.

Spányi Antal elnök szerint azonban a munkájuk azonban nemcsak a szegények vagy a katasztrófák miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítéséről szól, próbálnak a különböző szenvedélybetegségek rabságában lévőknek is „szabadulást vinni”, hogy talpra álljanak, új életet kezdhessenek.

Katolikus Karitász nyolcvan éve, 1931-ben alakult Mihalovics Zsigmond vezetésével. A születésnap alkalmából tartott konferencián jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár, hogy a segélyszervezettel együttműködve ötven úgynevezett önkéntespontot alakítanak ki az országban 6-700 millió forint uniós támogatásból. Ezeknek lesz a feladata a jövőben a felajánlások összegyűjtése és szétosztása.

forrás: hirado.hu