Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Van közünk egymáshoz - Önkéntesség a gyakorlatban

2010. december 03.

Kiadó: Nap klub Alapítvány
Szerző: Nap klub Alapítvány
Oldal szám: 155


A Nap Klub Alapítvány honlapján (www.napklub.hu) megjelent szociológiai módszertani kiadvány a nagyvárosi közösségfejlesztés témakörén belül az önkéntesség és az önellátó kisközösségek kialakulásával, fejlesztésével foglalkozik; a Nap Klub Alapítvány uniós támogatással (Phare ACCESS 2002) megvalósult projektjét foglalja össze. A programok célja volt többek között a VIII. kerület lakossági kisközösségeinek fejlesztése és támogatása, a helyi érdekek felismerésének elősegítése, valamint segítségnyújtás a különböző érdekérvényesítési mechanizmusok kidolgozásához. Ennek érdekében – főképpen önkéntesek bevonásával – közösségi igényfelmérés készült kérdőíves és mélyinterjús formában, rendszeres és speciális képzések indultak, valamint létrejött egy ingyenes közösségi segítő és tanácsadó hálózat. 
 
A kötet, amelyet a figyelmébe ajánlunk e programokat foglalja össze olyan formában, amely hasonló tevékenységű civil szervezetek, önkénteseket foglalkoztató alapítványok számára nyújthat hasznos támpontokat.


Csatolmány: 7344_vke.gif
Címkék
civil szervezet, NIOK Alapítvány