Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Ökotárs Alapítvány 20. évfordulója alkalmából megjelentetett „a Zöld 35 színe„című interjúkötete karácsonyi akció keretében, most 3675 Ft helyett 1995 Ft-ért megrendelhető, 2014 január 30-ig.

A zöld mozgalom 35 szereplőjével készített életút-interjúkból nemcsak az egyes emberek-és az általuk fémjelzett szervezetek- története, tevékenysége rajzolódik ki, de összeáll a sokszínűségében is valamiféle egységet mutató mozgalom keresztmetszete, pillanatképe, és az az út, amelyet a szervezetek az elmúlt 20-30 évben bejártak. A múlt mellett szó esik a jelen nehézségeiről és küzdelmeiről, meg persze arról, hogy mi is hajtja, motiválja a megkérdezetteket a cselekvésre még ilyen sok idő után is, de nem felejtkezik el a kérdező a jövő kilátásairól, reményeiről sem.

 A kötetet az Ökotárs nemcsak a zöldmozgalomban tevékenykedőknek szánja, de a téma kutatói, a közelmúlt történelme, a környezet és fenntartható fejlődés szűkebb-tágabb kérdései iránt érdeklődő olvasók érdeklődésére is számot tarthat. Az interjúkat ezért bőséges szószedet egészíti ki, eligazítva az olvasót a nevek, szervezetek fogalmak rengetegében.

Rendelését leadhatja emailben, az info@okotars.hu címre, vagy telefonon a 061 4113500 számon.