Keresés: legfobb szerv

2016. október 21.
A Kormány honlapján egy olyan tervezetet tett közzé, amely a civil szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok lényeges módosítását célozza.
2016. július 01.
A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma Civil és Egyéb Cégnek nem minősülő Szervezeteket Nyilvántartó Csoportja „A civil szervezetek nyilvántartásának aktuális kérdései” címmel, 2016. június 30-án negyedik alkalommal tartott fórumot az általa nyilvántartott civil szervezetek képviselőinek. A tájékoztató az éves beszámoló letétbehelyezésének tapasztalatai mellett a civil szervezetek jogutód nélküli megszűnésével kapcsolatos gyakorlati kérdésekre fókuszált.
2016. március 24.
Sárközy Tamás 22 ponton változtatná meg az új Polgári Kódexet, mégpedig úgy, hogy a paragrafusok számozása változatlan maradna, azaz „szépészeti szempontból” sem rongálódna a kódex.
2018. április 18.
A 2014. március 15. napján hatályba lépett új Ptk. a 2013. évi V. törvény az egyesületekre vonatkozó jogi szabályozást is jelentősen átírta, majd az új Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályozása időközben ismét jelentősen változott. 2014. március 15. napját követően egyesület már csak az új szabályok szerint jöhet létre, a korábbi szabályok szerint létrejött egyesületeknek pedig legkésőbb akkor kell az új szabályokra áttérniük, amikor az alapszabályukat bármely okból módosítják.
2015. november 18.
Az egyesületek és az alapítványok 2016. március 15-ét követően csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek. Megyénkben 2354 civil szervezet van nyilvántartásba véve, s ezekből mintegy 1850 nem hozta összhangba még létesítő okiratát az új Ptk. rendelkezéseivel.
2015. október 09.
Az Alkotmánybíróság (Ab) október 6-án közzétett határozatában megállapította, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jogállását és eljárásrendjét szabályozó jogszabályok összhangban vannak az alaptörvénnyel – tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.
2016. május 18.
2014. szeptember 24.
Bár még csak ősz van, de talán már eszedbe jutott a karácsonyi időszak előtt is az adományozás lehetősége. Tűnődtél már azon, hogy kit támogass? Talán már találtál is egy szervezetet, de mégis úgy érzed, hogy nem áll rendelkezésedre elegendő információ a szervezet tevékenységéről? Bizonytalan vagy, mert nem tudod, mire fordítják az általad felajánlott adományokat?
2013. április 30.
Idén nyáron módosul a Közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. számú törvény.

Címkék