Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Zöld Béka Díjról

A Deloitte Közép-európai Fenntarthatósági Jelentés Díja (más néven a Zöld Béka Díj) egy olyan elismerés, amelyet a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő hazai és regionális vállalatok nyerhetnek el. Célunk, hogy díjazzuk a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítményt a közép-európai országokban.

A Zöld Béka Díjat első ízben Magyarországon adtuk át 2000-ben, és azóta fokozatosan más közép-európai országokra is kiterjesztettük (a balkáni országok 2009-ben, Csehország 2012-ben, míg a Baltikum térsége 2013-ban csatlakozott tevékenységünkhöz).

2015-től kezdődően a Zöld Béka Díj országos és regionális szinten is kiosztásra kerül. Az országos szinten díjazott jelentések automatikusan részt vesznek a közép-európai szintű megmérettetésen is.

2017-ben a Zöld Béka Díjért két szinten is versenyezhetnek a vállalatok:

Országos Zöld Béka Díj: Az országos szintű összevetésben részt vevő cégek a nem pénzügyi jelentéseiken keresztül mutathatják be fenntarthatósági gyakorlatukat. Az értékelést és a díjak odaítélését egy országos zsűri fogja végezni.

A legjobb jelentéseket elkészítő cégek egyrészt az országos Zöld Béka Díjért szállnak versenybe, másrészt különféle kategóriákban is díjazzuk a résztvevőket.

Regionális Zöld Béka Díj: A pályázó cégeknek regionális összevetésben is alkalmuk lesz bemutatni fenntarthatósági gyakorlatukat.

Mely cégek pályázhatnak? Nagyvállalatok, holding társaságok, tőkecsoportok, kis- és középvállalkozások, alapítványok, egyetemek.

Milyen jelentésekkel lehet pályázni? Az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő társadalmi jelentésekkel, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jelentésekkel, fenntarthatósági jelentésekkel, illetve integrált jelentésekkel.

Nem fogadunk el olyan jelentéseket, amelyek egyetlen fenntarthatósággal kapcsolatos területre korlátozódnak (pl. környezetvédelmi jelentések, alapítványi jelentések stb.).

forrásd, bővebben: deloitte.com