CivilTech
Pályázatok
Pályázat
A kulturális örökség 2018-as európai évéhez kapcsolódó európai együttműködési projektek támogatása


703

Határidő: 2017. november 22.

Célja az európai kulturális és kreatív ágazatok transznacionális és nemzetközi működési kapacitásának megerősítése, a kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának fellendítése, valamint a kulturális és kreatív szereplők, különösen a művészek nemzetek közötti mobilitásának előmozdítása.

Célkitűzések és prioritások

A kulturális örökség 2018-as európai évéhez kapcsolódó európai együttműködési projektek támogatásának fő célja, hogy tükrözze a kulturális örökség 2018-as európai évének célját, azaz hogy előmozdítsa Európa kulturális öröksége mint közös erőforrás megosztását és méltányolását, felhívja a figyelmet a közös történelmi múltra és a közös értékekre, valamint erősítse a közös európai térséghez való tartozás érzetét (az (EU) 2017/864 határozat 1. cikkének (2) bekezdése).

Ezen belül a kulturális örökség 2018-as európai évéhez kapcsolódó európai együttműködési projektek támogatásának két célkitűzése a következő:

  • a közös európai térséghez való tartozás érzetének erősítése;
  • a kulturális örökségnek a kortárs művészi alkotás és innováció ihletforrásaként történő előmozdítása, a kulturális örökség ágazata, valamint a más kulturális és kreatív ágazatok közötti kölcsönhatás erősítése.

Támogatható projektek

A Kultúra alprogram nem támogat pornográf, rasszista vagy erőszakot pártoló projekteket. A Kultúra alprogram elsősorban nonprofit projekteket támogat.

A projektvezető nem pályázhat az EACEA 32/2017 és a 35/2017 számú felhívásokra egyidejűleg.

Ha egy projekttel a jelen EACEA 35/2017 felhívás keretében pályáznak, ugyanezt a projektet nem lehet az EACEA 32/2017 felhívás keretében is benyújtani.

A támogatható projektek emellett:

  • legfeljebb 24 hónap időtartamúak lehetnek (támogathatóság időtartama);
  • a kért uniós támogatás nem lehet több 200 000 EUR-nál, ami a teljes támogatható költségek legfeljebb 60%-át teheti ki; a projekteknek ezenkívül egy projektvezetőt és legalább további két partnert kell tartalmazniuk, akiknek a bejegyzett székhelye legalább három különböző, a Kreatív Európa – Kultúra alprogramban részt vevő országban van. Vagy a projektvezető, vagy az egyik partner bejegyzett székhelyének az itt említett támogatható országok egyikében kell lennie.

 Támogatható tevékenységek

A támogatható tevékenységeknek kapcsolódniuk kell Európa kulturális örökségéhez – az év létrehozásáról szóló határozatban meghatározottak szerint – és az útmutató 2.1.2. és 2.1.3. pontjában megállapított célkitűzésekhez és célzott projektekhez.

A kulturális örökség bármely formája és aspektusa – tárgyi, szellemi vagy digitális – és a más ágazatok közötti kölcsönhatással foglalkozó tevékenységeknek kapcsolódniuk kell a kulturális és kreatív ágazatokhoz, ahogyan azokat a Kreatív Európa program létrehozásáról szóló 1295/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet 2. cikke meghatározza.

A kizárólag az audiovizuális ágazatokat célzó tevékenységek nem támogathatóak. Az audiovizuális tevékenységek azonban támogatást kaphatnak akkor, ha nem audiovizuális kulturális és kreatív ágazatokkal kapcsolatos tevékenységek kiegészítő tevékenységeit képezik.

A tevékenységeket 2018. január és szeptember között kell elkezdeni.

A következő tevékenységek nem támogathatók:

  • A kulturális örökséggel összefüggő kutatással vagy turizmussal foglalkozó tevékenységek;
  • Felmérések (mivel a kulturális örökség európai éve alá tartozó tevékenységek keretében az EU egészére kiterjedő Eurobarométer-felmérés van folyamatban a kulturális örökség témájában);
  • Konferenciák, kiállítások, munkaértekezletek stb. a projekt alaptevékenységeként (az ilyen jellegű tevékenységek kiegészíthetik a projektet, különösen a projekt kommunikációs és ismeretterjesztési stratégiái érdekében).

forrás, bővebben: eacea.ec.europa.eu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című (EFOP-2.1.2-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” című (GINOP-5.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Címkék