Határidő:

 1. december 22. 24.00 óra

Információ, esemény szövege:
A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) idén ünnepli alapításának 30.  évfordulóját. Ebből az alkalomból alkotópályázatot hirdetünk gyerekek és fiatalok számára.

Célunk, hogy a pályázaton keresztül megszólítsuk a gyerekeket, fiatalokat és a velük foglalkozó  felnőtteket: pedagógusokat és szülőket, hogy gondolkodjanak, beszélgessenek az otthon  fontosságáról és az otthontalanságról.

A pályázatokat 3 korosztály számára, az alábbi kategóriákban hirdetjük meg:

Kiknek?

Pályázati  

kategória

Milyen típusú pályázat  nyújtható be?

Mivel lehet pályázni?

1. kategória alsó  

tagozatosok: általános  iskola 1.-4. osztály  

számára

Mesehősök otthon  nélkül

1. hagyományos  

technikával  

készült alkotás

rajz, festmény, kollázs,  montázs, képregény

2. kategória felső  

tagozatosok:

5.-8. osztály számára

Mit jelent nekem  az otthonom?

1. hagyományos  

technikával  

készült alkotás

2. digitális  

technikával  

készült alkotás

rajz, festmény, kollázs,  montázs, képregény,  videó, rajzfilm

3. kategória  

középiskolások:

0. évfolyam és 9. – 12.  osztály számára

Hol lesz az  

otthonod 10 év  múlva?

1. hagyományos  

technikával  

készült alkotás

2. digitális  

technikával  

készült alkotás

rajz, festmény, kollázs,  montázs, képregény,  videó, rajzfilm

A világ sok országában – így Magyarországon is – élnek olyan gyerekek és felnőttek, akiknek nincs  biztonságos otthonuk. Mi azt gondoljuk, mindenkinek kell egy hely, amit az otthonának nevezhet,  ahol biztonságban érzi magát, ahonnan nem küldi el őt senki, ahol egészséges környezetben élhet!

A legjobban sikerült pályaműveket a BMSZKI felhasználja nyilvános kommunikációjában: szakmai  kiadványaiban, illetve nyilvános felületein, kiállításokon.

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a legjobbakat.

A kiválasztott alkotások értékes élményajándékokban és tárgynyereményben részesülnek! A pályázat benyújtási határideje: 2023. december 22. 24.00 óra

Eredményhirdetés ideje és módja: a pályázókat legkésőbb 2024. január 31-ig értesítjük a pályázati  adatlapon megadott elérhetőségeiken!

A pályázatok benyújtásának módja:

 1. A hagyományos technikával készült alkotásokat kérjük szkenneljék vagy fotózzák be jpg formátumban!
 2. A digitális alkotásokat (kivéve a videó/rajzfilm kategória!) és a beszkennelt/befotózott hagyományos alkotásokat is az alkotopalyazat@bmszki.hu e-mailre küldhetik, vagy ha a pályázó rendelkezik Google drive alkalmazással vagy Google fotó alkalmazással, akkor  elegendő feltölteni a képeket egy mappába vagy albumba, és annak a linkjét elküldeni a  fenti e-mail címre.
 3. Maximum 3 perces videó vagy rajzfilm esetén a pályázatokat a pályázó vagy törvényes képviselője, esetleg az oktatási intézmény youtube csatornájára kell feltölteni, és ennek linkjét kell a fenti e-mailcímre megküldeni!
 4. A pályázathoz csatolni szükséges a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltve és aláírva, szintén szkennelt formátumban! E nélkül a pályázat érvénytelen.
 5. 14 év alatti pályázó esetén a pályázati adatlapot szülőnek vagy törvényes képviselőnek is alá kell írnia!

További fontos információk

 • Pályázni egyénileg és maximum 4 fős csoportokban is lehet.
 • Minden pályázó csak a saját korosztályának megfelelő kategóriában pályázhat. • Egy pályázó egy kategóriában csak egy egyéni pályázatot nyújthat be, de ha valaki egyéni pályázatot nyújt be, az nem zárja ki, hogy csoport tagjaként is pályázzon.
 • Egy csoporttól egy kategóriában szintén egy darab pályázatot fogadunk be.
 • Pályázni csak olyan pályaművekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője/szerzői a pályázó(k), nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő vagy szerzői jogait. Ha a beadott pályaművek mégis megsértik más személyek szerzői vagy  egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a  pályázó kiskorú esetén annak törvényes képviselője teljes jogi felelősséggel tartozik.
 • Ha bármiben a segítségére lehetünk a pályázattal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre és örömmel fogadjuk a visszajelzéseket!

Honlapunkról letölthető dokumentumok

https://www.bmszki.hu/hu/alkotopalyazat

Mesehősök otthon nélkül – pályázati kiírás alsósoknak

Mit jelent nekem az otthonom? – pályázati kiírás felsősöknek

Hol lesz az otthonod 10 év múlva? – pályázati kiírás középiskolásoknak

Pályázati adatlap és adatvédelmi tájékoztató .pdf és .doc formátum