EIT Culture & Creativity

Meghirdette első öt pályázati felhívását az EIT Culture & Creativity. A pályázat célja olyan tevékenységek támogatása, amelyek erősíthetik a vállalkozói szellemet, az innovációs kapacitást, és elősegíthetik az európai kulturális és kreatív ágazatok fejlődését, valamint az európai zöld, digitális és társadalmi átmeneteket. A támogatásra szánt keretösszeg a 2024-es évben 1,4 millió euró.

Az EIT Culture & Creativity első öt felhívása itt érhető el:

Talent Scaler
Cél: az EIT védjegyét viselő új, a CCSI-szektort (Cultural and Creative Sectors and Industries) támogató transzdiszciplináris mesterképzési programok és modulok kidolgozása / átdolgozása

Skills Fitter
Cél: life-long learning kurzusok kidolgozása a CCSI-szektor (Cultural and Creative Sectors and Industries) szakembereinek öt kulcsterületen (digitális eszközök használata, adatalapú megoldások, üzleti és pénzügyi készségek, fenntartható fejlődés, design thinking)

Breakthrough Lab
Cél: olyan innovációs tevékenységek támogatása, amelyek globális kihívások megoldását célozzák több területen (audiovizuális és média szektor, építészet, divat és textil, formatervezés, kulturális örökség vagy egyéb, nem megnevezett fókuszterület)

Venture Factory
Cél: inkubátor- és üzletfejlesztési programok támogatása (fókuszban a RIS-országok, köztük Magyarország)

Community Catalyser
Cél: kultúraalapú társadalmi innovációs projektek (helyi közösségek társadalmi és kulturális kohéziójának megerősítése) támogatása, amelyek hozzájárulnak Európa zöld, digitális és társadalmi átalakulásához

A pályázattal kapcsolatban 2023. április 25-én online tájékoztatót tartanak, ahol az érdeklődők választ kapnak kérdéseikre. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet megtenni.

Pályázati határidő: 2023. május 31.

Az EIT Culture & Creativity a European Institute of Innovation and Technology (EIT) legújabb, kilencedik innovációs közössége, célja Európa kulturális és kreatív ágazatainak (CCSI) megerősítése. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetlen hazai alapítóként vesz részt a közösség munkájában.


Bővebb információ:

Eötvös Loránd Tudományegyetem;
I: https://www.elte.hu/content/megjelentek-az-eit-culture-creativity-elso-palyazatai.t.27939,
https://eit-culture-creativity.eu/eit-culture-creativity-launches-first-open-calls-for-proposals/

forrás: kreativeuropa.hu