A pályázati konstrukció tárgya, célja:

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Támogató, Támogató szerv) a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tesz közzé az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében, új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban Magyarországon forgalomba helyezett (az első forgalomba állítástól a megrendelés dátumáig eltelt maximum 12 hónap és 6.000 km futásteljesítményen belül), tisztán elektromos személygépkocsik (a továbbiakban együtt: elektromos gépjármű) megvásárlásának valamint zárt, vagy nyílt végű pénzügyi lízing és operatív lízing (a továbbiakban együtt: lízing) keretében elektromos gépjárművek beszerzésének (a továbbiakban: beszerzés) támogatására. A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása, a közúti forgalom tisztábbá tétele. A támogatási program lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi. A pályázati konstrukció teljesítménycéljai: - támogatásban részesülő kérelmek száma várhatóan: 1200 - 2000 db.

Pályázatot benyújtani jogosultak köre, támogatott tevékenységek köre:

  • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezet, egyesület vagy felsőoktatási intézmény.

A Pályázati felhívás erre a linkre kattintva érhető el.

A pályázatok benyújtására 2021. június 14. 08:01 perctől szakaszosan, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség

Kérdések esetén az IFKA munkatársai munkanapokon 10:00 és 14:00 óra között állnak rendelkezésre a következő telefonszámokon és e-mail címeken:

+ 36 1 312 2213  | + 36 70 522 1010  |  + 36 70 522 1110

elektromobilitas@ifka.hu  | vali@ifka.hu

 

Forrás: elektromobilitas.ifka.hu