CivilTech
Pályázatok
Pályázat
Élményterápia. Recept nélkül adható


786

Határidő: 2017. június 30.

Az Új Európa Alapítvány 2017-ben is meghirdeti MOL Gyermekgyógyító Program című pályázatát, mellyel krónikus betegséggel, fogyatékkal élő vagy lelkileg veszélyeztetett gyerekeknek, fiataloknak kíván segíteni. A pályázatra június 30-ig olyan nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, akik a gyerekek számára élmény- vagy művészetterápiás programokat valósítanak meg.

Élményterápia. Recept nélkül adható

Az élményterápiás programok célja a tartós kórházi kezelésben résztvevő gyerekek segítése, testi-lelki megpróbáltatásaik enyhítése. A pályázó szervezetek olyan terápiához nyerhetnek támogatást, amivel javítják a gyermekek hangulatát, a gyógyító folyamatokban való együttműködésüket, valamint erősítik önbizalmukat, gyógyulásba vetett hitüket. Ide tartoznak például az állat-asszisztált terápiák, a kutyás vagy lovas programok. A fogyatékkal élők esetében az élményterápiák a fejlesztés újszerű módszerét nyújthatják.

Művészetterápia kategóriában bármely művészeti ággal lehet pályázni, amennyiben az alkalmazott módszerek és eszközök bizonyítottan terápiás, gyógyító hatással bírnak a betegek és fogyatékkal élők esetében: képzőművészet, fotózás, zene, dráma és táncfoglalkozások, meseterápia.

Az értékelés kiemelt szempontja a pályázati célkitűzések realitása, vagyis az, hogy milyen hatás várható a beteg gyerekeknél, fiataloknál. Olyan programok esetében, ahol megszerezhető Magyarországon a terápiás szakképzettség (pl. lovasterapeuta, művészet- vagy zeneterapeuta) csak olyan programmal érdemes pályázni, ahol a megfelelő végzettségű szakemberek közreműködnek.

A tervezett programmal kapcsolatban felmerülő valamennyi költségre igényelhető támogatás: terapeuták bérköltsége, terápiás eszközök költségei, dologi költségek stb.

A pályázatról szeptember közepén születik döntés, a programokat 2017. október 1. – 2018. július 31. között lehet megvalósítani, amelyek évközi rendszeres terápiás foglalkozások vagy jövő évi nyári táborok lehetnek.

A pályázaton való részvételhez előzetes regisztráció szükséges (június 25-én éjfélig lehetséges), ezt követően lehet online benyújtani a pályázati anyagot június 30-án éjfélig. Csak olyan szervezet pályázhat, amely legalább két éve foglalkozik a pályázathoz hasonló terápiás programok megvalósításával.

A MOL Gyermekgyógyító Program 12 éve segíti a gyermekegészségügyben tevékenykedő szervezeteket, eddig több mint 402 projektnek biztosított támogatást.

Pályázati információk és online pályázatbenyújtás az alábbi linken:

www.ujeuropaalapitvany.hu

 Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című (GINOP-5.1.3-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén- dioxid kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását. A cél elérését a Kormány civil szerve ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című (EFOP-2.1.2-16 kódszámú) felhívás.
Címkék