Összefoglaló:

A humanitárius segítségnyújtás minőségi tanusítványa tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni.

Célok:

A humanitárius segítségnyújtás minőségi tanusítványa tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni, összhangban az „Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Testület” akció elveivel, céljaival és követelményeivel. A minőségi tanusítvány megszerzése előfeltétele annak, hogy csak a humanitárius segítségnyújtási műveleteket támogató önkéntes tevékenységekben vegyen részt.

A humanitárius segítségnyújtás önkéntességére vonatkozó minőségi tanusítvány iránti kérelem benyújtásakor a pályázó szervezetek az alábbi szerepek közül választhatnak:

  • Támogató szerep - magában foglalja a résztvevők támogatását, felkészítését és/vagy képzését az indulás előtt, közvetítést köztük és a fogadó szervezeteik között, és/vagy támogatást nyújtva a résztvevőknek, amikor visszatérnek tevékenységükből. A támogató szerep feljogosítja a szervezetet arra is, hogy projektpályázatokat nyújtson be, és koordinálja a partnerségeket a humanitárius segítségnyújtási önkéntes projektekhez;
  • Fogadó szerep - a Szolidaritási Testület résztvevőinek fogadásával kapcsolatos tevékenységek teljes skáláját lefedi, beleértve a fiatalok tevékenységeiből álló program kidolgozását, valamint útmutatást és támogatást a résztvevőnek minden fázisban, adott esetben.

A humanitárius segítségnyújtás minőségi tanusítványát egy kiválasztási folyamatot követően ítélik oda, amely három fő szakaszból áll: a kérelem benyújtása, az értékelés és az odaítélés.

Pályázati azonosító: ESC-HUMAID-2021-QUAL-LABEL-FP
Státusz: nyitott
Határidő: 2022.09.22.
Támogatási forma: Visszatérítendő

Kedvezményezett:
  • Megigényelheti a támogató szerepre vonatkozó minőségi tanúsítványt bármely az uniós tagállamok vagy az Európai Szolidaritási Testület programhoz társult harmadik országok valamelyikében jogszerűen bejegyzett szervezet.
  • Megigényelheti a fogadó szerepre vonatkozó minőségi tanúsítványt bármely a harmadik országok azon térségeiben működő szervezet, ahol humanitárius segítségnyújtási tevékenységeket és műveleteket folytatnak, és ahol aktuálisan nem zajlanak nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres konfliktusok.

Forrás, további részletek: palyazatokmagyarul.eu