Ismét milliós támogatásért pályázhatnak a civil szervezetek a Budapest Bank Békéscsabáért Programon keresztül

NOV
18

Határidő: 2019. november 18.

A Budapest Bank a Békéscsabai Önkormányzattal karöltve immár tizedik alkalommal hirdet pályázatot olyan közcélú, közérdekű tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez) kötődnek.

Ismét milliós támogatásért pályázhatnak a civil szervezetek a Budapest Bank Békéscsabáért Programon keresztül

Idén is két témában, egyrészt környezeti fenntarthatóságot szolgáló helyi kezdeményezésekkel, másrészt a gazdasági vállalkozások edukációját segítő programokkal lehet pályázni. Ez utóbbira az egész országból jelentkezhetnek a nonprofit szervezetek.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiája kiemelkedő elemeként 2013-ban indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programját, amely keretében azok a nonprofit szervezetek pályázhatnak pénzbeli támogatásra, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A program során a Budapest Bank szorosan együttműködik Békéscsaba önkormányzatával, a 8 milliós pályázati forrást közösen biztosítják.

A program eddigi kilenc lezárult ciklusa során 105 civil szervezet részesült összesen 46 millió forint vissza nem térítendő támogatásban. Az évek során a támogatott területek között szerepelt már a kultúra, hagyományőrzés, közösségépítés, esélyegyenlőség, vállalkozói ismeretek, pénzügyi kultúra, pályaválasztás, egészségfejlesztés, környezetvédelem, valamint természeti és kulturális értékmegőrzés is.

Ahogyan az eddigi években, úgy 2019-ben is két fő témakörben lehet pályázni. Az első téma a környezeti fenntarthatóság, erre csak a Békéscsabán, vagy közvetlen agglomerációjában bejegyzett szervezetek jelentkezhetnek. A második téma a vállalkozóvá válást vagy a vállalkozás fejlesztését segítő programok, amelyre az ország bármely területén működő civilszervezet pályázhat azzal a kitétellel, hogy a pályázati anyag olyan tevékenységet tartalmazzon, amely Békéscsabán és/vagy Gerla, Mezőmegyer és Fényes településeken valósul meg. A pályázatokat postán lehet elküldeni, legkésőbb 2019. november 18. (hétfő) éjfélig. A pályázat részletes kiírását a https://www.budapestbank.hu/info/bekescsaba oldalon olvashatják.

Számunkra kiemelten fontos, hogy aktívan hozzájáruljunk Békéscsaba és környékének folyamatos fejlődéséhez. A sokéves együttműködésünk során mindig az lebegett a szemünk előtt, hogy minél inkább megőrizzük a város értékeit, tekintettel a munkaerőpiacra, az életminőségre, a természeti és a kulturális értékekre. Idén elhatároztuk, hogy – csatlakozva napjaink egyik legnagyobb kihívásához – csökkentjük ökológiai lábnyomunkat, és a környezeti fenntarthatóság az eddiginél is hangsúlyosabban jelenik meg a CSR tevékenységünkben. Éppen ezért indultunk el nyáron az I. Tisza-tavi PET kupán, és ezért választottuk a környezetvédelmet a békéscsabai programunk egyik témájának” – mondta Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának vezetője, a bank operáció vezetője.

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció vezetője. A zsűri további tagjai Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője, illetve Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője.


Címkék
pályázatírás, területfejlesztés, környezet, fenntarthatóság