Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Budapest Bank Jövőért Álmodók pályázat

Környezetvédelemmel erősíti vállalati felelősségvállalási tevékenységét a Budapest Bank: együttműködve a WWF Magyarországgal felméri ökológiai lábnyomát, valamint új, „ökoszolgáltatásokkal” is megjelenik a piacon. „Zöld” pályázatot indít a bank Jövőért Álmodók néven, amely környezettudatos, fenntartható projektötletek megvalósítását támogatja.

Mától várja a Budapest Bank az innovatív ötleteket a Jövőért Álmodók pályázatára, amelyet magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozások részére hirdetett meg. A pályázat célja, hogy olyan példaértékű kezdeményezéseket támogasson, amelyek valós környezeti problémákra nyújtanak érdemi megoldásokat. A bank két kategóriában, a szakmai zsűri értékelése és a közönség online szavazatai alapján ítél oda 1-1 millió forintot két pályázat megvalósítására. A kiírásra 2019. június 19-ig lehet online jelentkezni itt: https://jovoertalmodok.hu/. A bank a mozikban, illetve a social médiában hívja fel a figyelmet a pályázatra.

A Budapest Bank több évtizedes hagyományra épülő, példamutató vállalati felelősségvállalásával évről évre számos elismerést, díjat érdemelt ki. A környezetvédelmi elkötelezettség mostantól kiemelt fenntarthatósági témái között szerepel. Számos eredményt felmutathat a bank az energiagazdálkodás terén, és hangsúlyosan teret adott a munkatársi kezdeményezéseknek. 2011-ben indult el a Zöld Iroda* banki munkatársi kezdeményezés, amely aktívan formálja a vállalati kultúrát, a környezettudatos munkahely kialakítását és fejlesztését.

Környezetvédelmi szerepvállalását erősítve a Budapest Bank együttműködik a WWF Magyarországgal: a természetvédelmi világszervezet hazai szakemberei felmérik a pénzintézet ökológiai lábnyomát, majd az eredmények ismeretében a bank szakemberekkel közösen önkéntes vállalásokat dolgoz ki az ökológiai lábnyomának további csökkentéséhez.

A Budapest Bank új „ökoszolgáltatásokkal” is bővíti kínálatát a lakosság környezetvédelmi beruházásainak támogatása érdekében. Új konstrukcióit otthonok energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni. Emellett a bank áprilisban indította új „zöld” autófinanszírozási megoldását, amely az alacsonyabb környezetterhelésű gépjárművek vásárlásához kedvezményes finanszírozást biztosít magánszemélyek és vállalkozások számára. Nem mellékesen az autóhitel-igénylés is papírmentes, környezetbarát, online alapú.

„A környezeti fenntarthatóság elősegítése mára megkerülhetetlen témává vált minden vállalat számára tevékenységi területtől függetlenül. Elhatároztuk, hogy a mi felelősségvállalásunkban is hangsúlyos szerepet kell kapnia, alap tevékenységeinkben is meg kell jelennie. Pályázati kiírásunkkal hozzá szeretnénk járulni természeti környezetünk megóvásához, illetve elsősorban figyelemfelhívásnak szánjuk erre a mindannyiunk jövőjét meghatározó kérdésre” – mondta Sándor Csaba, a bank emberi erőforrás és kommunikációs vezetője.