Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kedves Partnerünk, Barátunk, 

Örömmel értesítünk, hogy a Badur Alapítvány a korábbi hasonló programjai (Ugródeszka, Keltető programok) összevonásával idén is meghirdeti TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTŐ PROGRAMJÁT, KELTETŐ+ néven. A program szakmai partnere a SIMPACT, célja, hogy fenntartható társadalmi vállalkozások támogatásán keresztül halmozottan hátrányos helyzetű, szegény/mélyszegény közösségek életminőségét hosszú távon javítsa.

A programra olyan civil szervezetek, non-profit vállalkozások vagy informális csapatok jelentkezését várjuk, akik szegénységben/mélyszegénységben élő közösségeket segítenek, és szeretnének társadalmi vállalkozást indítani, vagy egy már működő társadalmi vállalkozást megszilárdítani, fejleszteni.

Miért érdemes jelentkezni?

  • A résztvevők képessé válnak áttekinteni szervezeti erősségeiket, erőforrásukat.
  • Bizonyított módszertan alapján üzleti ötleteket tudnak generálni, és azokat értékelni tudják, hogy kiválasszák a legjobbat.
  • Modellezni tudják az elképzelt üzleti vállalkozás lényegi alkotóelemeit.
  • Jó gyakorlatokat ismerhetnek meg, hasonló területen működő szervezetekkel cserélhetnek tapasztalatot.
  • Bővíthetik kapcsolathálójukat más szektorok, területek képviselőivel.

Díjazás:

A program zárultával a Badur Alapítvány a legígéretesebb vállalkozások esetében a szervezet /csapat igényeire személyre szabottan nyújt további pénzügyi és szakmai támogatást:

  • A Badur Alapítvány pénzügyi támogatással ismeri el a leginkább kidolgozott üzleti elképzeléseket. A tervezett keretösszeg 15.000.000 Ft, mellyel legfeljebb három vállalkozást díjaz a zsűri. A Badur Alapítvány a szervezet és az üzleti terv szükségletei szerint testre szabottan dönt a támogatás legmegfelelőbb formájáról és feltételeiről. A támogatás  igény szerint felhasználható pilot projekt megvalósításához, eszközbeszerzéshez, szakmai tanulmányúthoz, a vállalkozás induló költségeinek és a kezdeti szakasz veszteségének  fedezésére.
  • Az Alapítvány pénzügyi támogatás mellett hosszú távú szakmai partnerség keretében is támogatja a díjazott szervezeteket: végigköveti a vállalkozás fejlődését és igény szerinti szakmai tanácsadással segít. 

A Pályázati kíírás és adatlap letölthető a Badur Alapítvány honlapjáról: http://www.badurfoundation.org/project-details/hatcheryprogramme2019

Beadási határidő: 2018. március 10. éjfél.

Kapcsolattartó: Koppány Judit, judit.koppany@badurfoundation.org,  +36 1 487 8036.