Pályázatok
Pályázat
Kincses Kultúróvoda 2019


1346

Határidő: 2018. december 12.

Folytatódik a Kincses kultúróvoda című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által irányított program a jövő évben is - jelentette be a tárca kulturális ügyekért felelős államtitkára.

Fekete Péter a Lencsési Óvoda Napsugár tagintézményében megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 2015-ben elindított program első évében 12 óvoda nyert el - átlagosan 1,3 millió forint - forrást.

Ebből az alapból azokat az óvodákat támogatták, amelyek a napi nevelői munka mellett kiemelten foglalkoznak azzal, hogy kulturális intézmények (színházak, bábszínházak, könyvtárak, koncerttermek) szolgáltatásait is igénybe vegyék.

A november 7-én megjelent pályázati felhívásra egy hónapig lehet benyújtani igényeket, s az államtitkár abban bízik, hogy azokat még az idén el is bírálják.

Így 2019-ben várhatóan 20-22 óvoda érdemelheti ki a Kincses kultúróvoda címet és részesülhet az immár több mint 30 millió forintos keretből.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a fiatal felnőttekre, akik életpályájuk megtervezésekor azt is mérlegelik, hogy milyen óvodák működnek az adott településen. A békéscsabai óvodákban magas szintű szakmai nevelőmunka folyik, és a nyolc óvoda szinte mindegyikében befejeződött vagy éppen zajlik infrastrukturális fejlesztés - mondta.

forrás, bővebben: kormany.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Címkék