Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2021 szeptemberében új programot indítunk, a hős iskola programot. Mert hiszünk abban, hogy dolgunk a felelős, másokért kiállni tudó és akaró fiatalok nevelése, és ehhez tudományosan megalapozott programot biztosíthatunk, veletek együtt a jövő nemzedékének.

Mi ez a hős iskola program?

Hosszútávú együttműködés, amelynek keretein belül a Hősök Tere Alapítvány által biztosított élményprogramokon vehettek részt pedagógusként a diákokkal, vagy akár a szülőkkel együtt. Ebben segítenek Titeket a Hősök Tere Alapítvány önkéntes mentorai.

Miért fontos ez a program?

A Hős Iskola Program a tapasztalásról és változásról szól. Arról, hogy olyan tudást adjunk át együtt a gyerekeknek, amivel egy általunk még nem ismert világban is boldogulnak majd – úgy, hogy képesek együttműködni és egymásért felelősséget vállalva, kreatívan alkalmazkodni a változásokhoz.

Mert működnek bennünk olyan rejtett mechanizmusok amelyek egy-egy szituációban tudat alatt akadályozzák, hogy az értékrendünk szerint cselekedjünk. A programjainkban  tudatosítjuk, és megmutatjuk hogyan lehet meghaladni ezeket, így a résztvevők megtanulják és megélik,  hogyan lehetnek Ők is hétköznapi hősök. 

Legyen ott a fejükben és szívükben a gondolat, és aktívan foglalkozzanak azzal, hogyan tehetnek többet másokért, és hogy hozhatnak ki többet és jobbat önmagukból is. Képesek legyenek megtörni a közönyt az iskolájukban és azon kívül is.

Mi ehhez adunk tudást, támogatást és inspirációt rajtatok keresztül.

Mit csinálunk a hős iskola programban?

Együttműködési megállapodást kötünk az intézménnyel, melyben meghatározzuk a vállalásokat, illetve az általunk biztosított szolgáltatásokat.

Mentoraink segítségével az iskolák személyre szabott programot alakítanak ki az iskola egyéni céljaira és igényeire hangolva. 

Ha teljesítitek az éves programot, Hős Iskolává váltok. 

Programunk az összefogásra, az egymásra figyelésre és az együttműködésre buzdít, ezért nem célunk az iskolák, vagy diákok versenyeztetése.

Hogyan válhattok hős iskolává?

  1. Jelentkezzetek 2022. szeptember 30-ig a lenti JELENTKEZEM gombra kattintva!
  2. Felvesszük veletek a kapcsolatot és mentort biztosítunk nektek, aki a programok tervezésében és megvalósításában segít majd.
  3. Tervezzétek meg a mentorotokkal együtt a programokat, és ezt rögzítsétek írásos formában is. Ez lesz a vállalásotok.
  4. Valósítsátok meg a kiválasztott programelemeket! Ezek teljesítését a mentorok figyelemmel kísérik, majd a megvalósításért kapott pontokat év végén összesítjük. Hét pont megszerzése után Hős Iskolává váltok!
  5. A tanévet követő augusztusban nyilvánosságra hozzuk a Hős Iskolák listáját. A Hős Iskola címet ezt követően egy évig viselheti az intézményetek.

+1 Tartsátok meg a címet a program folytatásával, és legyen egyre több hétköznapi hős az iskolátokban!

További részletek és jelentkezés: hosoktere.org