2021 szeptemberében új programot indítunk, a hős iskola programot. Mert hiszünk abban, hogy dolgunk a felelős, másokért kiállni tudó és akaró fiatalok nevelése, és ehhez tudományosan megalapozott programot biztosíthatunk, veletek együtt a jövő nemzedékének.

Mi ez a hős iskola program?

Hosszútávú együttműködés, amelynek keretein belül a Hősök Tere Alapítvány által biztosított élményprogramokon vehettek részt pedagógusként a diákokkal, vagy akár a szülőkkel együtt. Ebben segítenek Titeket a Hősök Tere Alapítvány önkéntes mentorai.

Miért fontos ez a program?

A Hős Iskola Program a tapasztalásról és változásról szól. Arról, hogy olyan tudást adjunk át együtt a gyerekeknek, amivel egy általunk még nem ismert világban is boldogulnak majd – úgy, hogy képesek együttműködni és egymásért felelősséget vállalva, kreatívan alkalmazkodni a változásokhoz.

Mert működnek bennünk olyan rejtett mechanizmusok amelyek egy-egy szituációban tudat alatt akadályozzák, hogy az értékrendünk szerint cselekedjünk. A programjainkban  tudatosítjuk, és megmutatjuk hogyan lehet meghaladni ezeket, így a résztvevők megtanulják és megélik,  hogyan lehetnek Ők is hétköznapi hősök. 

Legyen ott a fejükben és szívükben a gondolat, és aktívan foglalkozzanak azzal, hogyan tehetnek többet másokért, és hogy hozhatnak ki többet és jobbat önmagukból is. Képesek legyenek megtörni a közönyt az iskolájukban és azon kívül is.

Mi ehhez adunk tudást, támogatást és inspirációt rajtatok keresztül.

Mit csinálunk a hős iskola programban?

Együttműködési megállapodást kötünk az intézménnyel, melyben meghatározzuk a vállalásokat, illetve az általunk biztosított szolgáltatásokat.

Mentoraink segítségével az iskolák személyre szabott programot alakítanak ki az iskola egyéni céljaira és igényeire hangolva. 

Ha teljesítitek az éves programot, Hős Iskolává váltok. 

Programunk az összefogásra, az egymásra figyelésre és az együttműködésre buzdít, ezért nem célunk az iskolák, vagy diákok versenyeztetése.

Szánj ránk 7 percet!

A nonprofit.hu kérdőív kitöltése hatalmas segítség nekünk, hogy még jobbak lehessünk. Nem csak a jobb tartalmakkal nyersz, hanem a kitöltők között nyereményeket sorsolunk ki!

Hogyan válhattok hős iskolává?

  1. Jelentkezzetek 2021. október 22-ig a lenti oldalon a JELENTKEZEM gombra kattintva!
  2. Hősök Tere Alapítványfelveszi veletek a kapcsolatot és mentort biztosít nektek, aki a program során végig mellettetek áll.
  3. Tervezzétek mega mentorral együtt a programokat, és ezt rögzítsétek írásos formában is. Ez lesz a vállalásotok.
  4. Valósítsátok mega kiválasztott programelemeket! Ezek teljesítését a mentorok figyelemmel kísérik, majd a megvalósításért kapott pontokat év végén összesítjük. Hét pont megszerzése után Hős Iskolává váltok!
  5. A tanévet követő augusztusban nyilvánosságra hozzuk a Hős Iskolák listáját, amelyek egy évig viselhetik ezt a címet.
  6. Tartsátok meg a címeta program folytatásával, és legyen egyre több hétköznapi hős az iskolátokban!

 További részletek és jelentkezés: hosoktere.org