Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A színház- és táncegyüttesek támogatására 1110,3 millió Ft-os, a zeneművészeti szervezetek támogatására 154,0 millió Ft-os pályázati keret áll rendelkezésre.

Azok a szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek nem szerepelnek a minősített előadó-művészeti szervezetek körének meghatározásáról szóló 5/2012. (VI. 15.) EMMI rendeletben, továbbá szerepelnek a Pest Megyei Kormányhivatal hatósági nyilvántartásában - a pályázat benyújtása napján - előadó-művészeti szervezetként (állami fenntartású előadó-művészeti szervezet nem nyújthat be pályázatot).

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 20. 24:00 óra. A felhívás itt érhető el.

A pályázatokról szóló döntést a kultúráért felelős államtitkár hozza meg az általa felkért szakértői kuratóriumok véleményének figyelembevételével, illetve az előadó-művészeti bizottságok döntési javaslata alapján. A döntést legkésőbb 2019. április 30-án hozza nyilvánosságra a tárca.

A pályázatokat bíráló szakértők listája itt érhető el.

forrás: kormany.hu