Önkéntességért Díj 2020

OKT
02

Határidő: 2020. október 02.

Az idei év megmutatta, hogy a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami - önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel, az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását.

Önkéntességért Díj 2020

Az idei év a Covid-19 vírus megjelenése és megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. Jelen pályázati kiírásunkkal bíztatunk mindenkit, hogy a Covid-19 járványhelyzethez kapcsolódó önkéntes programokkal is pályázzon. Az idei év megmutatta, hogy a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami - önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel, az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását. Mindezek mellett évről-évre nő azon vállalatok száma, melyek fizikai munkán vagy szaktudás átadásán alapuló vállalati önkéntes programokat valósítanak meg. Ezen nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2020. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot. Kiemelten fontosnak érezzük, hogy sokak számára vonzóvá tegyük az önkéntes tevékenységet és a nyertesek bemutatásán keresztül az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsuk el. Az idén 4 kategóriában meghirdetésre kerülő díjakra szeptember 7-től lehet pályázni. Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

2020-ban az alábbi 4 kategóriában lehet a pályázatokat benyújtani:

 • Az Év Önkéntese (magánszemélyeknek)
 • Az Év Önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek)
 • Az Év Önkéntes Programja a vállalati szektorban
 • Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a www.onkentessegertdíj.hu oldalon várjuk majd a szavazatokat 2020. október 12. és november 4. között.

A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri bírálja el. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év Önkéntes Programja a vállalati szférában pályázatokat.

Zsűritagok:

Civil szervezeteknek, intézményeknek és magánszemélyeknek kiírt pályázatok elbírálása:

 • Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány ügyvezetője
 • Guzsaly Péter, Skool – partner kapcsolati vezető
 • Kovács Edit, a Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE) elnöke
 • Scholtzné Hibay Alíz, a TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub vezetője
 • Szokoli Erzsébet, a KRE SZMDI oktatója, Szenior önkéntes programok elindítója
 • Tóbiás László, a Károli Gáspár Református Egyetem főiskolai docense

Vállalatok számára kiírt pályázatok elbírálására:

 • Tóth Marianna, kommunikációs vezető
 • Janka Mária, az E.ON Hungária Zrt. személyzeti és szervezeti igazgatója
 • Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója
 • Szabó Dóra, az OTP Nyrt. CSR senior tanácsadó
 • Hegedűs László, a BlackRock HR igazgatója (ÖKA kuratóriumi elnök)
 • Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország Zrt. HR igazgatója

A jelöléseket és pályázatokat, a kategóriának megfelelő adatlapon 2020. szeptember 07. - 2020. október 02-ig várjuk a dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére.

Az adatlapok, a pályázati kiírás és szabályzat elérhetőek az www.onkentessegertdij.hu oldalon.

A korábbi évek nyerteseiről a www.onkentes.hu weboldalon az Önkéntességért Díj menüpont alatt valamint a www.onkentessegertdij.hu oldalon olvasható részletes információ.

További információ:

Önkéntes Központ Alapítvány
e-mail.:
onkentes@onkentes.hu
Tel.: 06-20-357-9700


Címkék
pályázatírás, önkéntesség, vállalatok, Covid-19