A Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra kiírt pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.

A kulturális közszolgáltatások kiterjesztése érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát.

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

Pályázat Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség DíjraFotó:Nemzeti Művelődési Intézet/EMMI

A járványügyi veszélyhelyzet ideje új lehetőségeket nyitott a közművelődési intézményeknek tevékenységeik átstrukturálására, a partnerekkel, a látogatókkal való kapcsolattartás átalakítására, ezáltal segítve az intézmények feladatellátásának és szolgáltatásainak gyarapodását, illetve a járványhelyzet ideje alatt történő folyamatos biztosítását.

Az elismeréseket a közművelődési tevékenységet végző intézmények 2020. január 1. óta elért eredményeiért ítélik meg. A címeket és a díjat az emberi erőforrások minisztere 2022 januárjában, a magyar kultúra napja alkalmából adja át.

Jelentkezési határidő mindkét felhívás esetében 2021. augusztus 31.

A pályázatok elérhetőek: https://kormany.hu/dokumentumtar?categories=1&ministry=4&limit_rows_on_page=8&limit_page=0

forrás: kormany.hu