Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás forrása: a 2017. évi C. törvény Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről, LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

Felhívjuk pályázóink figyelmét: pályázni csak közművelődési tematikájú pályázatokkal lehet a 2017. évi közművelődési tevékenységet igazoló OSAP 1438 számú statisztikai jelentés internetes szállítólevelének másolata dokumentum birtokában lehet. Amennyiben a dokumentum nem kerül feltöltésre, az a pályázat érvénytelenségét jelenti.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 50.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: programonként 1.000.000 Ft

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%. 

Altéma kódszáma: 205107/114

Pályázók köre: Közművelődési alaptevékenységgel (statisztikai adatlap a 2017. évi közművelődési tevékenységről OSAP 1438) foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, ha nincs alapított közművelődési intézménye), egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és szakmai szervezetek.

Figyelem! Egy pályázó - a fentieknek megfelelően - a program megrendezőjeként egy pályázatot nyújthat be, legfeljebb három program támogatására.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2018. 09.01. – 2018. 12. 31.

Finanszírozás módja:

A költségvetési támogatás folyósítására az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 87. § szerinti támogatási előlegként kerülhet sor.

 Nevezési díj összege/mértéke: A pályázó nevezési díj címen 10.000 Ft nevezési díjat - amely magában foglalja a 27%-os áfát is - köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg az NKA-portálon a Pályáztatás/Kollégiumi pályázatok/Pályázati tudnivalók „Nevezési díj” pontban leírt feltételeknek megfelelően.

A nevezési díj megfizetésének elmulasztása, illetve az előírtnál alacsonyabb mértékű teljesítése a pályázat érvénytelenségét vonja maga után! A nevezési díj a döntés eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre!

Saját forrás biztosítása: A pályázó részére kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a Kollégium nem írja elő, de előnyben részesíti azokat a pályázatokat, amelyek más forrással (saját erő, egyéb támogatás, esetlegesen bevétel) is rendelkeznek a megvalósításhoz, mely bevétel/ek a pályázati adatlap költségkalkulációjában megjelölésre, a pályázati cél leírásában kifejtésre kerül/nek.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

  • előadók tiszteletdíja,
  • szakmai közreműködők tiszteletdíja (a részletes költségvetésben tételes kifejtése szükséges),
  • zsűritagok tiszteletdíja,
  • szakmai anyagköltség (a részletes költségvetésben tételes kifejtése szükséges),
  • reklám- és propagandaköltségek,
  • utazási költség,
  • szállítási költség,
  • csoportos étkeztetés (a támogatás kizárólag főétkezésként elfogyasztott meleg étel vásárlására fordítható, valamint ásványvíz vásárlására, más alapanyag beszerzésre nem),
  • szállásköltség (Idegenforgalmi adó a támogatás terhére nem elszámolható),
  • terembérlés,
  • területbérlés,
  • eszközbérlés,
  • hang- és fénytechnika bérlés.

Személyi juttatásként fizetett tiszteletdíj részeként adók és járulékok nem igényelhetők/nem számolhatók el a támogatás terhére.

A kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet a Kollégium nem támogat.

Felhívjuk a pályázók figyelmét: a programok során várható bevételeket (belépőkből, részvételi díjakból stb.) az adatlap költségvetésének elkészítésekor a bevételek rovatban fel kell tüntetni. Amennyiben a pályázó ezt elmulasztja és a tény a Kollégium tudomására jut, úgy az a pályázat érvénytelenségét vonhatja maga után.

forrás, bővebben: nka.hu