Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Pályázati felhívás a hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatására

ÁPR
20

Határidő: 2017. április 20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdet a hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatására.

A pályázat célja
A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok megvalósításának támogatása.

Támogatható tevékenységek
Kötelezően választandó programok, amelyek közül a pályázónak legalább egyet meg kell valósítania:

  • Új kezdeményezésű, legalább 60 órás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítása, melynek eredményeként tárgyiasult alkotás (pl. kiállítás, interaktív bemutató, makett, poszter, stb.) jön létre;

és/vagy

  • Már hagyományokkal rendelkező, legalább 60 órás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítása, melynek eredményeként tárgyiasult alkotás (pl. kiállítás, interaktív bemutató, makett, poszter, stb.) jön létre.

A komplex tehetséggondozó program megvalósításába max. 20 fő vonható be, figyelemmel a csoportba bevont tehetségígéretek, tehetségek és kiemelten tehetséges tanulók speciális igényeire és arányaira.

Amennyiben a pályázó mindkét típusú foglalkozássorozatot megjelöli, úgy a csoport tagjai nem lehetnek azonosak, és komplex tehetséggondozó programonként 20-20 fő vonható be.
A komplex tehetséggondozó program foglalkozásait tömbösített formában nem lehet megvalósítani!

A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, ha a pályázó a legalább 60 órás komplex tehetséggondozó programba bevont tanulók számára az alábbi tevékenységek közül legalább egy megvalósítását is vállalja:

  • bentlakásos, 3 napos tehetséggondozó szaktábor;
  • a tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó 2 napos tanulmányi út;
  • a tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó 1 napos múzeum, kiállítás vagy egyéb kulturális program meglátogatása;
  • a tehetséggondozó program tematikájához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson történő részvétel.

A választott kiegészítő tevékenység a 60 órás program óraszámába nem számítható be!

Támogatási időszak
A Pályázó által a pályázatban megjelölt, 2017. július 1. és 2018. június 30. közé eső időszak, amelynek időtartama alatt a támogatott program, illetve projekt megvalósul.

forrás, bővebben: kormany.hu


Címkék
pályázat, pályázatírás, oktatás, tehetségsegítés