Pályázatok
Pályázat
Pályázati felhívás a hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon való részvételének támogatására


999

Határidő: 2018. március 15.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdet a hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamint tantárgyi világversenyeken való részvételének támogatására.

A pályázat célja
A hazai tehetséges, országos versenyeken eredményt elért, a pályázat benyújtásakor a 30. életévét még be nem töltött magyar fiatalok egyéni és csoportos részvételének támogatása külföldön megvalósuló nemzetközi tanulmányi vagy művészeti versenyeken, valamint a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamint tantárgyi világversenyeken való részvételének támogatása.

Támogatható tevékenységek
„A” komponens:
Országos versenyeken eredményt elért, a pályázat benyújtásakor a 30. életévét még be nem töltött magyarországi fiatalok egyéni és csoportos részvételének támogatása külföldön megvalósuló nemzetközi tanulmányi vagy művészeti versenyeken.

  • Amennyiben a nemzetközi verseny(sorozat) több állomásból áll, úgy abban az esetben versenyállomásonként külön támogatási igény nem nyújtható be, a versenysorozat támogatását egy pályázatban kell kérelmezni.
  • A pályázati időszakban egy pályázó legfeljebb 3 pályázatot nyújthat be, azon pályázat ismételt benyújtása azonban nem lehetséges, amely korábban már elutasításra került.
  • A pályázat benyújtásának időpontjában már megvalósult nemzetközi versenyre utólagos támogatás nem igényelhető.

„B” komponens:

  • a 20. életévüket még be nem töltött tanulókból és kísérő tanáraikból álló hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpián vagy tantárgyi világversenyen való részvételének támogatása;
  • a magyar csapat felkészülését szolgáló olimpiai szakkörök, előadások, felkészítő táborok lebonyolítása;
  • a nemzetközi tudományos diákolimpia vagy a tantárgyi világverseny magyar nyelvű honlapjának működtetése.

A pályázatok benyújtásának határideje
Az internetes pályázatok benyújtása folyamatos a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, az alábbi beadási szakaszok szerint:
I. beadási szakasz: 2017. március 14-től 2017. április 28-ig
II. beadási szakasz: 2017. április 29-től 2017. június 30-ig
III. beadási szakasz: 2017. július 1-től 2017. augusztus 31-ig
IV. beadási szakasz: 2017. szeptember 1-től 2017. október 31-ig
V. beadási szakasz: 2017. november 1-től 2017. december 31-ig
VI. beadási szakasz: 2018. január 1-től 2018. március 15-ig.

forrás, bővebben: kormany.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” című (GINOP-5.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Címkék